Διπλή νίκη για τη Hyundai Motor στα Auto Express New Car Awards του 2018, όπου το νέο Kona Electric διακρίθηκε ως το πιο οικονομικό Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς και αντίστοιχα το IONIQ Plug-In ως το πιο οικονομικό Υβριδικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς.

Το ολοκαίνουργιο Kona Electric ανταγωνίσθηκε τα Nissan Leaf και Volkswagen e-Golf και βραβεύθηκε από τους κριτές για τη μεγάλη αυτονομία των 480 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση και την προσιτή του τιμή.

Ο κ. Steve Fowler, Aρχισυντάκτης της Auto Express, δήλωσε: «Το να λανσάρεις ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV σημαίνει ότι η Hyundai έχει εισέλθει σε δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες της αγοράς. Το Kona Electric, σε αντίθεση με αρκετούς από τους ανταγωνιστές του, διαθέτει αυτονομία 480 χιλιομέτρων, ώστε να μπορεί να κινηθεί περισσότερο με μία μόνο φόρτιση. Με την προσθήκη μιας προσιτής τιμής αποδεικνύεται ότι τα mainstream ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν πλέον μια βιώσιμη επιλογή».

Το IONIQ Plug-In, αντίστοιχα, ξεπέρασε υβριδικά οχήματα, όπως το Toyota Prius, στην κατηγορία «Οικονομικό Υβριδικό», εντυπωσιάζοντας με την αποτελεσματικότητα, την άνεση και τα τεχνολογικά χαρακτηριστικά του. «Ο χρόνος μας στον πραγματικό κόσμο με ένα Ioniq PHEV αποκάλυψε ότι είναι ένα πολύ αποδοτικό αυτοκίνητο με κατά μέσο όρο πάνω από 80mpg και σχεδόν αβίαστα πάνω από 6.400 χιλιόμετρα. Οι εκπομπές ρύπων CO2 26g / km ενισχύουν τα πράσινα διαπιστευτήρια του Ioniq, που σαφώς αποτελεί ένα ευρύχωρο, άνετο και πολύ καλά εξοπλισμένο hatchback κατακτώντας το βραβείο του πιο οικονομικού Υβριδικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018».

Νίκος Τσάδαρης