Μία πλακέτα στο εσωτερικό επιβεβαιώνει ότι αυτά τα 18 BMW i8 Roadsters έφυγαν διαδοχικά από τη γραμμή συναρμολόγησης του Εργοστασίου του στην Λειψία και είναι μεταξύ των πρώτων που παραδόθηκαν στους πελάτες.

Την περασμένη εβδομάδα, στο BMW Welt στο Μόναχο, το i8 Club παρέλαβε τα κλειδιά 18 plug-in υβριδικών roadsters από τον Peter van Binsbergen, επικεφαλής Πωλήσεων & Marketing της μάρκας για την Γερμανία.

handover2

Το πρώτο τους ταξίδι ήταν σε σχηματισμό κονβόι στη Λίμνη Κόμο στην Ιταλία, για να δώσουν το παρών στην Concorso d’Eleganza, μαζί με άλλα εκθέματα στον προαύλιο χώρο της Villa Erba.

Το αποκλειστικό i8 Roadster First Edition, με χρονικό περιθώριο για παραγγελία που εξαντλήθηκε άμεσα, περιορίζεται στα 200 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

handover3

Μία αποκλειστική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα στην πλευρά του οδηγού, όπου αναγράφεται το όνομα «First Edition» και ο περιορισμένος αριθμός αντιτύπων «1 of 200», επιβεβαιώνει ότι το First Edition είναι γνήσιο συλλεκτικό είδος.

Τα 18 αυτοκίνητα που παρέλαβε το BMW i8 Club είναι μεταξύ των πρώτων από αυτά τα 200 αντίτυπα και, επιφυλάσσοντας ειδική έκπληξη για τα μέλη, έφεραν την επιγραφή «1 of 18».

handover4

Ανάμεσα στα στοιχεία έξτρα εξοπλισμού της αποκλειστικής έκδοσης ξεχωρίζουν χειριστήρια από κεραμικό υλικό, διακοσμητικά ένθετα από ανθρακονήματα, το ηχοσύστημα Harman Kardon και το λογότυπο i8 που προβάλλεται στο δρόμο όταν ανοίγουν οι πόρτες.

Αντίθετα με πολλές λέσχες αυτοκινήτου, που κατά κανόνα συγκροτούνται στο τέλος του κύκλου ζωής ενός μοντέλου, το i8 Club δημιουργήθηκε τη στιγμή που το i8 Coupé κυκλοφόρησε στην αγορά, το 2014.

handover5 handover6 handover7

Νίκος Τσάδαρης