Η ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα της που δένεται γύρω από τον οδηγό της και ουσιαστικά γίνεται προέκτασή του, σχεδιάστηκε από τον Jake Loniak, φοιτητή στο σχεδιασμό οχημάτων στο Art Center College of Design.

Παραπέμπει σαφώς σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, έχει όμως εφαρμογή στην πράξη και στόχο την καθημερινότητα. Αν και ο δημιουργός του δηλώνει ότι «δεν θα το έλεγα ένα καθημερινό όχημα. Αυτή είναι ξεκάθαρα μια sport μοτοσυκλέτα».

Το Deus Ex Machina, ο «από μηχανής θεός», για το οποίο ενδιαφέρθηκε και απέκτησε τελικά η Yamaha, είναι ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο που παρκάρει… όρθιο. Δεν το καβαλάς ούτε μπαίνεις μέσα σε κάποια καμπίνα, αλλά το φοράς και φεύγεις.

Η «μοτοσυκλέτα» κινείται και αλλάζει σχήμα χρησιμοποιώντας 36 υδραυλικές αρθρώσεις και μύες που ελέγχουν τη θέση και την κλίση του συστήματος.

Οι επιδόσεις ξεπερνούν τα αναμενόμενα από ένα ηλεκτροκίνητο όχημα καθώς επιταχύνει από τα 0 στα 100 χ.α.ω σε 3 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 120 χ.α.ω. ενώ ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στον πίσω τροχό και οι μπαταρίες στη ράχη του.

Επειδή όμως σε αυτές τις ταχύτητες η όρθια στάση θα έκανε το όχημα εξαιρετικά ασταθές, αισθητήρες ταχύτητας αλλάζουν τη θέση του οδηγού και την προς τα εμπρός κλίση του, καταλήγοντας σε στάση αναβάτη που οδηγά supersport μοτοσυκλέτα, για να μην πούμε dragster.

Ο Jake Loniak επιμένει ότι η τεχνολογία για να βγει στην παραγωγή είναι υπαρκτή και το «μυϊκό σύστημα» του οχήματος έχει κατασκευαστή τη γερμανική εταιρεία Festo.

Όπως κι αν έχει, κάνει τα οχήματα το Batman να μοιάζουν με αμαξάκια του λούνα παρκ. Κι επειδή χίλιες λέξεις δεν φτάνουν να περιγράψουν αυτό το όχημα, δείτε το βίντεο όπου λύνονται όλες οι απορίες…