Είναι ήδη έξι φορές πρωταθλήτρια AMA, το επαγγελματικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, στην κατηγορία γυναικών, όχι όμως και το 2011. Για φέτος συνεχίζει πια την καριέρα της με την Rockstar Energy Racing, την εργοστασιακή ομάδα της Suzuki, με την οποία μόλις υπέγραψε συμβόλαιο για 1 χρόνο.

Η 28χρονη οδηγός από το Tallahassee της Florida, θα αγωνίζεται για το 2012 στο πρωτάθλημα Motocross γυναικών, με το Νο2 πάνω στη Suzuki RM-Z250 με στόχο να ανακτήσει τον τίτλο που έχασε πέρσι από την Ashley Fiolek (Honda).

H Patterson θα οδηγεί για την ομάδα Rockstar Energy Racing Suzuki, με την υποστήριξη της Yoshimura Bel Ray One Industries Losi στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια.

Ο manager της ομάδας Dave Gowland, που έχει επίσης οδηγούς τον Blake Wharton, Martin Davalos, Hunter Hewitt Jason Anderson, στο αντίστοιχο των ανδρών, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για την ευκαιρία που είχαμε να εντάξουμε στην ομάδα την Jessica. Πιστεύω ότι ολοκληρώνει τις προσπάθειες της ομάδας και ανυπομονώ να δω την Jessica να αγωνίζεται με τα χρώματά μας για το 2012 αλλά και όχι μόνο».

Η Patterson αντίστοιχα είπε: «Είμαι ενθουσιασμένη με τη συμμετοχή μου στην ομάδα Rockstar Energy Racing Suzuki. Η μοτοσυκλέτα είναι εκπληκτική και το απολαμβάνω ήδη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν και ανυπομονώ να βγω εκεί έξω και να πάω να φέρω τον τίτλο στην ομάδα».

Ο πρώτος αγώνας της Pattersonμε την νέα της ομάδα θα είναι ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος «AMA Women’s Motocross» που θα γίνει στο Sacramento της California στις 19 Μαΐου 2012.