Αυτόνομο σύστημα οδήγησης της BMW

Έχει ολοκληρώσει ήδη 5.000 χιλιόμετρα δοκιμής


AUTO
12:29
27/01/2012
Αυτόνομο σύστημα οδήγησης της BMW
1
loading

Το πρωτοποριακό αυτόνομο σύστημα οδήγησης που έχει αναπτύξει και υλοποιήσει η BMW, βρίσκεται επάνω σε μια Σειρά 5, η οποία έχει πραγματοποιήσει 5.000 απροβλημάτιστα χιλιόμετρα.

Εδώ και πολύ καιρό, η BMW έχει ανακοινώσει το αυτόνομο σύστημα οδήγησης, το οποίο το ονομάζει ConnectedDrive Connect (CDC) και λειτουργεί με ταχύτητες έως και 130 χλμ./ώρα.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η γερμανική φίρμα εξηγεί ο Project Manager του τομέα της αυτοματοποιημένης οδήγησης της BMW πως ακριβώς δουλεύει το CDC. Επίσης, αναφέρει οτι έχει ολοκληρώσει ήδη 5.000 χιλιόμετρα δοκιμής. Έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα μοντέλο της Σειράς 5 το οποίο διαθέτει ένα έξυπνο λογισμικό, κάμερες και συστήματα ανίχνευσης χώρου.

Μόνο με ένα κουμπί μπορεί να θέσει το όχημα κανείς σε αυτόματη λειτουργία ελέγχοντας από μόνο του την επιτάχυνση, την επιβράδυνση, την ακινητοποίηση του οχήματος καθώς και την ασφαλής προσπέραση. Ένα «αγκάθι» στο πρότζεκτ του νέου συστήματος ήταν η συμπεριφορά του σε κατάσταση συμφόρησης, αλλά φαίνεται να υπάρχει λύση με μια μικρή βοήθεια από τον οδηγό.


Πηγή: autotriti.gr

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar antivazelos

    ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει