Στο Ράλι της Ισπανίας που έγινε αυτό το Σαββατοκύριακο στην Καταλoνία, ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ, οδηγώντας το Ford Fiesta WRC, τερμάτισε 2ος και ουσιαστικά κατακτά τον 5ο συνεχόμενο τίτλο της καριέρας του, βάζοντας πλώρη για τα 9 σερί πρωταθλήματα, ρεκόρ που κατέχει από το 2012 ο συμπατριώτης του Σεμπαστιάν Λεμπ.

Ο Οζιέ κινήθηκε έξυπνα στις 19 ειδικές διαδρομές (σε άσφαλτο & χώμα), δεν παρασύρθηκε από τον ρυθμό που έδιναν προς στιγμήν ο Αντρέας Μίκελσεν (στην πρώτη του εμφάνιση με το Hyundai i20 WRC), ο τοπικός Ντάνι Σόρντο με το άλλο Hyundai και ο τελικός νικητής του αγώνα, ο Ιρλανδός Κρις Μικ, που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην ομάδα της Citroen.

au1

Ο Μικ αυτή τη φορά δεν έκανε ένα από τα γνωστά του λάθη και έτσι κατάφερε να ανεβάσει το C3 WRC στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, παίρνοντας ο ίδιος μια βαθειά ανάσα και δίνοντας ανακούφιση στην ομάδα που φέτος πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Οι φήμες πάντως που θέλουν το C3 WRC καλύτερο μετά από τις 3ήμερες δοκιμές εξέλιξης που πραγματοποίησε ο Σεμπαστιάν Λεμπ, δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ οργιάζουν οι φήμες για το ποιοι θα είναι οι οδηγοί της Citroen το 2018, καθώς και για το σε ποια ομάδα θα πάει τελικά ο Οζιέ, αφού η χορηγία της Rend Bull μάλλον δεν ταιριάζει με το Abu Dhabi.

au2

Κατά τα λοιπά, η ομάδα της Hyundai φαίνεται εκτός από τον τίτλο των οδηγών, να χάνει και αυτόν των κατασκευαστών, καθώς υπολείπεται 83 βαθμούς της Ford και απομένουν μόνο δυο αγώνες, αυτός της Ουαλίας (26-29 Οκτωβρίου) και αυτός της Αυστραλίας (16-19 Νοεμβρίου).

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Νοβίλ πέρασε ήδη στην 3η της κατάταξης, αφού ο δεύτερος οδηγός της Ford, ο Εσθονός Ότι Τάνακ, με την 3η θέση που κατέκτησε στην Ισπανία σκαρφάλωσε στη 2η θέση της βαθμολογίας των οδηγών.

au3

Κατάταξη Ράλι Ισπανίας:

1. K. Meeke – P. Nagle Citroen C3 WRC 3:01:21.1
2. S. Ogier – J. Ingrassia Ford Fiesta WRC 3:01:49.1
3. O. Tanak – M. Jarveola Ford Fiesta WRC 3:01:54.1