Το μυστήριο με το teaser της Ducati για ένα νέο Monster λύθηκε! Πρόκειται για το Monster 795 που θα διατίθεται αποκλειστικά στην ασιατική αγορά.

Η Next Bike Sdn Bhd, επίσημη αντιπρόσωπος της Ducati στη Μαλαισία, παρουσίασε χθες το μοντέλο που αποτελούσε μυστήριο για περισσότερες από 15 ημέρες. Η παρουσίαση έγινε στην Κουάλα Λουμπούρ και σε αυτή βρέθηκε και ο αναβάτης της Ducati στα Moto GP, Valentino Rossi.

Το νέο μοντέλο (το πρώτο που κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του εκτός Ευρώπης) αποτελεί ουσιαστικά ένα Monster 696, με τον κινητήρα, όμως, του 796. Αναλυτικότερα, το νέο Monster διαθέτει το πλαίσιο και τον περιφερειακό εξοπλισμό του 696 και τον κινητήρα των 893 κ.εκ. που χρησιμοποιεί το 796. Επομένως, το νέο μοντέλο αποδίδει 87 ίππους, αλλά δε διαθέτει εξοπλισμό όπως το μονόμπρατσο ψαλίδι του 796. Αντίθετα, διαθέτει το συμβατικό ψαλίδι και τους στενότερους τροχούς με τις τρίμπρατσες ζάντες του «μικρού» 696.

Ο λόγος αυτού του συνδυασμού έχει να κάνει πιθανότατα με το κόστος και το Monster 795 θα είναι φθηνότερο του υπάρχοντος 796, γεγονός που το καθιστά καταλληλότερο για την ασιατική αγορά. Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην Ταϊλάνδη, την Κίνα, την Ινδία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες και, φυσικά, στη Μαλαισία.

Πηγή: mototriti.gr