Η Hyundai Motor με τη συνεργασία της Air Liquide εγκαινίασε ένα σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου δημοσίας χρήσης στα κεντρικά γραφεία της στο Offenbach της Γερμανίας. Χάρη στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την Air Liquide, οι οδηγοί των ηλεκτρικών οχημάτων κυψελών καυσίμου, όπως το Hyundai ix35, μπορούν να ανεφοδιάσουν με καύσιμα τα αυτοκίνητά τους στη μέγιστη χωρητικότητα σε μόνο τρία έως πέντε λεπτά. Το άνοιγμα του νέου σταθμού ανεφοδιασμού υδρογόνου συνεχίζει τη συνεργασία μεταξύ κορυφαίων συνεργατών της βιομηχανίας κάτω από την ομπρέλα της Clean Energy Partnership (CEP). Ο σταθμός κατασκευάστηκε από την Air Liquide και αποτελεί ένα περαιτέρω βήμα προς τη δημιουργία μιας εθνικής υποδομής υδρογόνου.

Ο νέος σταθμός καυσίμου υδρογόνου έχει εγκατασταθεί από την Air Liquide και εντάσσεται στο δίκτυο CEP, μια κοινή πρωτοβουλία της κυβέρνησης και της βιομηχανίας, που ιδρύθηκε το 2002 και τη διαχείριση έχει αναλάβει το Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακής Υποδομής της Γερμανίας. Η κατασκευή και η συντήρηση του σταθμού χρηματοδοτείται από το Υπουργείο με 1 εκατομμύριο ευρώ.

Κάπως έτσι η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που παρέχει ένα σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου ανοικτό για το κοινό στη Γερμανία.

Λόγω των τελευταίας τεχνολογίας προτύπων, αυτός ο σταθμός υδρογόνου είναι σε θέση να μειώσει το χρόνο ανεφοδιασμού στο ελάχιστο παρέχοντας μέγιστη χρήση της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ του οχήματος. Η ημερήσια δυνατότητα εφοδιασμούς του νέου σταθμού είναι 200 κιλά υδρογόνου και είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει περισσότερα από 30 οχήματα την ημέρα.

Ποια είναι η CEP

Η Clean Energy Partnership (CEP) ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την καθιέρωση του υδρογόνου ως φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο και παράλληλα να βοηθήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτύχει το στόχο της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 80% μέχρι το 2050. Είκοσι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή οχημάτων κυψελών καυσίμου, υδρογόνου, υποδομών και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ένωσαν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της υδρογονοκίνησης και των υποδομών της, μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Air Liquide και η Hyundai Motor.

hu1 hu2

Νίκος Τσάδαρης

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.