H Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της ανανεωμένης εκδοχής της 3ης γενιάς του δημοφιλούς υβριδικού της, του Prius, η οποία θα διατίθεται από το 2012.

Μην περιμένετε κάτι ριζικό, αφού η ιαπωνική εταιρεία προέβη σε ένα ιδιαίτερα διακριτικό φρεσκάρισμα του Prius. Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση, το ανανεωμένο Prius διαθέτει καινούργιους προφυλακτήρες (εμπρός – πίσω), ανασχεδιασμένα πίσω φωτιστικά σώματα και νέας σχεδίασης 15άρες ζάντες αλουμινίου. Επιπλέον, για μια περισσότερο σπορτίφ εμφάνιση, θα διατίθεται ένα προαιρετικό πακέτο PLUS Performance, το οποίο συνίσταται σε ένα body kit επτά μερών και σε ζάντες 17 ιντσών. Κάπως έτσι, εξαντλούνται οι τροποποιήσεις του αμαξώματος…

Σε ό,τι έχει να κάνει με το εσωτερικό, εκεί τα πράγματα είναι ακόμα πιο ήπια. Οι νέες επιλογές περιλαμβάνουν τα ηχεία JBL GreenEdge και το προηγμένο σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης Entune.

O κινητήρας των 1,8 λίτρων συνεχίζει να συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και να αποδίδουν μαζί 136 ίππους. Το γεγονός αυτό επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,8 δλ. (10,4 δλ. σήμερα), ενώ η τελική του ταχύτητα παραμένει στα 180 χλμ./ώρα.

Πηγή: autotriti.gr