Η Hyundai Motor λαμβάνει για μια ακόμη φορά διεθνή αναγνώριση στα κορυφαία βραβεία σχεδιασμού Red Dot. Το πρωτοποριακό νέο μοντέλο Ioniq έχει αναγνωριστεί για την εξαιρετική του σχεδίαση και αποτελεί το έκτο όχημα της Hyundai που κατακτά έναν τίτλο Red Dot κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

Το βραβείο αναγνωρίζει τον προσανατολισμένο στο μέλλον σχεδιασμό της νεότερης γκάμας αυτοκινήτων της Hyundai. Το Ioniq είναι το πρώτο αποκλειστικά φιλικό προς το περιβάλλον μοντέλο της Κορεάτικης φίρμας και αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική για την αειφορία της. Με αυτό το τελευταίο βραβείο ενισχύεται περαιτέρω η παγκόσμια αναγνώριση για τη μελλοντική σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Η Hyundai βραβεύτηκε από την κριτική επιτροπή του Red Dot για την παρουσίαση ενός εξελικτικού σχεδιασμού, μέσω μιας εκλεπτυσμένης / εξελιγμένης μορφής καθώς και για την εφαρμογή νέων φιλικών προς το περιβάλλον υλικών. Το Ioniq παρουσιάζει νέες δυνατότητες για το σχεδιαστικό μέλλον της Hyundai, με επικεφαλής την αεροδυναμική και εκλεπτυσμένη σχεδίαση του, τις καθαρές γραμμές και επιφάνειες που ενισχύουν την τύπου coupe σιλουέτα του.

Το βραβείο το 2016 ακολουθεί τα τρια βραβεία Red Dot Design που έλαβε η Hyundai το 2015, με το i20 Coupe, το 5θυρο i20 και όλα τα νέα Sonata για την εξαιρετική τους σχεδίαση.

Απαρτιζόμενο από κριτική επιτροπή 38 εμπειρογνωμόνων από 25 χώρες (όλοι υψηλού προφίλ σχεδιαστές, καθηγητές και δημοσιογράφοι) το Βραβείο Σχεδιασμού Red Dot αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα πιο περιζήτητα σημεία για την ποιότητα του σχεδιασμού. Το 2016 διαγωνισμός προσέλκυσε 5.214 συμμετοχές από 57 χώρες, καθιστώντας το Red Dot Award τον μεγαλύτερο και πιο αναγνωρισμένο διαγωνισμό στο κόσμο.

IONIQRedDot

Νίκος Τσάδαρης