Χρόνια τώρα, ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων της RUF προσφέρει μερικές από τις πιο γρήγορες και συνάμα εντυπωσιακές αναβαθμίσεις στα μοντέλα της Porsche. Τελευταίο δημιούργημα της RUF το άκρως εντυπωσιακό CTR 3 το οποίο αποτελεί μια αισθητική και μηχανική αναβάθμιση της Cayman.

Ασφαλώς χρειάζεται μεγάλη φαντασία όταν ξεκινάς να αναβαθμίσεις μια Porsche. Γιατί το ερώτημα είναι ένα και αμείλικτο: Πως ένα supercar υψηλών επιδόσεων και απίστευτης αισθητικής μπορεί να αναβαθμισθεί;

Σε αυτό το καθαρά φιλοσοφικό –όπως αποδεικνύεται- ερώτημα έρχεται να απαντήσει η RUF. Μια από τις κορυφαίες φίρμες στην αναβάθμιση των μοντέλων της Porsche. Σε τέτοιο βαθμό, ώστε να παράγουν μερικά από τα πιο γρήγορα και πιο ισχυρά αναβαθμισμένα Porsche στον πλανήτη.

Το μοντέλο της τελευταίας γενιάς της Cayman αποτελεί την βάση για το CTR 3 για το οποίο δεν είναι υπερβολή αν σημειώσουμε πως είναι η επιτομή του πώς θα πρέπει να είναι μια Porsche Cayman όταν αναβαθμιστεί.

Στην εργοστασιακή του έκδοση το γερμανικό σπορ αυτοκίνητο αποδίδει ισχύ 265 ίππων, χάρη σε ένα 2.9-λίτρων 6 κύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Οι άνθρωποι της RUF έβαλαν την φαντασία τους να δουλέψει και ξεδιπλώνοντας όλο το ταλέντο τους κατάφεραν να δώσουν στην βάλει Cayman απίστευτη ισχύ και εμφάνιση.

Αυτό έγινε με πλήρη επανασχεδιασμό της εξωτερικής εμφάνισης του αυτοκινήτου και την αντικατάσταση των υφιστάμενων μηχανών με έναν πιο ισχυρό 3,8-λίτρων εξακύλινδρο κινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό αφού η ισχύς του νέου μοτέρ φθάνει τους 750 ίππους.

To αποτέλεσμα είναι δίχως άλλο άκρως εντυπωσιακό. Και δείχνει πως όταν υπάρχει ταλέντο και μεράκι, ακόμη και τα πιό τρελά πράγματα στον κόσμο μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Πηγή: auto24.gr