Ο γερμανός υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ δήλωσε σήμερα ότι η αρμόδια αρχή για την ασφάλεια των αυτοκινήτων KBA έδωσε εντολή στη Volkswagen να ξεκινήσει στις αρχές του 2016 την υποχρεωτική ανάκληση των 2,4 εκατ. οχημάτων που επηρεάζονται από την υπόθεση της παραποίησης των εκπομπών ρύπων.

«Η ανάκληση θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016. Η KBA θα παρακολουθήσει την έναρξη της ανάκλησης και την εξέλιξή της», δήλωσε ο Ντόμπριντ απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Στο μεταξύ, ο γενικός διευθυντής της Volkswagen στη Βρετανία δήλωσε σήμερα πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξουν κι άλλες αποκαλύψεις στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει μετά την παραδοχή της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι χειραγωγούσε τις δοκιμές για τις εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν κι άλλα να αποκαλυφθούν, αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη», ανέφερε ο Πολ Γουίλις σε επιτροπή βρετανών βουλευτών.

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις της εταιρίας με τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές για μια νέα συσκευή ελέγχου των εκπομπών ρύπων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα του 2016 καθώς και για ενδεχόμενες επιπλοκές σε άλλες χώρες, ο Γουίλις είπε: «Νομίζω ότι χρειάζεται να διαχωρίσουμε αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ».