Η ειδική έκδοση CRT της BMW M3 Sedan έχει πολλά που σε κάνουν να θες να την αποκτήσεις: Αμάξωμα με εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων (εξ’ ου και το CRT: Carbon Racing Technology), μειωμένο βάρος κατά 45 κιλά και επαναρυθμισμένο V8 που αποδίδει 450 ίππους, αντί 420 της «απλής» M3 Sedan. Επίσης, η μετάδοση της δύναμης στον πίσω άξονα γίνεται αποκλειστικά μέσω του διπλού συμπλέκτη κιβωτίου DCT στην έκδοση που έχει επιμεληθεί το αγωνιστικό τμήμα «M» της BMW, με αποτέλεσμα η M3 CRT να απαιτεί μόλις 4,4 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και να έχει τελική ταχύτητα 290 χλμ./ώρα.

Με όλα αυτά λοιπόν, δεν είναι να απορεί κανείς που η BMW ανακοίνωσε ότι τα μόλις 67 αριθμημένα κομμάτια στα οποία διέθεσε τη M3 CRT, ξεπούλησαν τη στιγμή ακριβώς που η βαυαρική φίρμα ξεκίνησε τη διάθεσή τους! Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί μόλις πριν δύο εβδομάδες στις Η.Π.Α. και με μια ακόμη ειδική έκδοση της M3, τη M3 Frozen Black Edition, η οποία είχε πουλήσει τις μόλις 20 μονάδες στις οποίες διατέθηκε σε 34 ακριβώς λεπτά.

Για όσους πάντως δεν πρόλαβαν τις δύο αυτές ειδικές M3, μην ανησυχούν, αφού μέχρι τα τέλη της χρονιάς που τελειώνει η παραγωγή αυτής της γενιάς M3, σίγουρα η BMW θα μας παρουσιάσει 1-2 ακόμη τέτοιου είδους εκδόσεις της κορυφαίας «3άρας»…

Πηγή: autotriti.gr