Μια νέα δυνατότητα δίνει η Mitsubishi στους ιδιοκτήτες του i-MiEV. Ένα χρόνο πριν από το προγραμματισμένο λανσάρισμα της, η εταιρεία ανακοινώνει τη διάθεση μιας συσκευής που θα δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες του μοντέλου, να χρησιμοποιούν το ρεύμα του μοντέλου στις πρίζες του σπιτιού τους!

Η εταιρεία μάλιστα αναφέρει ότι η μπαταρία των 16 kWh του i-MiEV είναι σε θέση να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα μέσο ηλεκτρικό (ιαπωνικό) σπίτι, για 1 ½ ημέρα με προσεκτική χρήση ή με πλήρες χρήση η διάρκεια της θα κυμαίνεται στις 10,5 ώρες. Η συσκευή θα περιλαμβάνει μια έξοδο 100-volt AC, που θα μπορεί να καλύψει συσκευές με έως και 15 Αμπέρ ισχύ, ή αλλιώς 1500 Watt. H συσκευή θα βρίσκεται στην αγορά έως το τέλος του έτους, ενώ τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι και άλλοι κατασκευαστές ετοιμάζονται να ακολουθήσουν αυτή την οδό.

Επίσης υπολογίζουν ότι σε περίπτωση εκτεταμένης διακοπής ρεύματος, και με κυριολεκτικά φειδωλή χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, το i-MiEV θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα σπίτι ακόμη και για μια εβδομάδα!

Πηγή: autotriti.gr