Η Musa αυτήν τη στιγμή αποτελεί το μοναδικό εκπρόσωπο της Fiat Group Automobiles στην κατηγορία των μικρών πολυμορφικών. Είναι ενισχυμένη από την παρουσία δύο νέων εξωτερικών χρωμάτων, του ιριδίζοντος Λευκού Raffaello και του ξεχωριστού μολυβί–γκρι Mantegna, αλλά και από τις νέες υφασμάτινες επενδύσεις New City (με χαραγμένο το λογότυπο «Μ» της Musa επάνω τους), σε μαύρη ή καφέ απόχρωση.

Εστιάζει περισσότερο την προϊοντική της προσφορά, προσφέροντας δύο πλούσιες εκδόσεις (Gold, Platinum), δύο κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου, αμφότεροι 95 ίππων) για την ελληνική αγορά, επιλογή μεταξύ χειροκίνητου και αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και όλο τον μέχρι τώρα προαιρετικό της εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένων των πακέτων εξοπλισμού, των χειροποίητων δερμάτινων επενδύσεων Poltrona Frau κτλ. Από τους δύο κινητήρες, ο κινητήρας πετρελαίου είναι εντελώς καινούριος, τεχνολογίας Multijet δεύτερης γενιάς, που αποδίδει 95 ίππους, έχει προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro5 χάρη στο φίλτρο καταλοίπων πετρελαίου (DPF) και διαθέτει κι αυτός το σύστημα Start&Stop, για φιλικότητα και οικονομία στην καθημερινή χρήση.

Με το νέο κινητήρα πετρελαίου Multijet II, 95 ίππων, η Musa επιταχύνει με 20 kgm ροπής διαθέσιμα από τις 1.500 σ.α.λ., καταναλώνοντας μόνο 4,3 λίτρα καυσίμου/100 χλμ. και πετυχαίνοντας εκπομπές CO2 μόλις 114 γρ./χλμ. Αξιοσημείωτες είναι όμως και οι περιβαλλοντικές επιδόσεις του κινητήρα 1.4 16v 95hp με το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DFN, το οποίο διαθέτει και σειριακή, εκτός από εντελώς αυτόματη λειτουργία: οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε μόλις 130 γρ./χλμ. και η μικτή κατανάλωση σε μόλις 5,6 λίτρα/100χλμ., χωρίς να μειώνονται οι επιδόσεις σε σχέση με το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρων και εξοπλισμού της Musa προσφέρονται με δύο χρόνια εργοστασιακή εγγύηση για τα μηχανικά μέρη, δύο χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια, τρία χρόνια εγγύηση βαφής και οκτώ χρόνια εγγύηση αντισκωριακής προστασίας.

Πηγή: 4troxoi.gr