Η αγορά αυτοκινήτου στις μέρες μας αποτελεί μια αρκετά δύσκολη απόφαση. Κι αυτό για έναν και μοναδικό λόγο, την οικονομική κρίση.

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε φθηνά (σε ότι αφορά την τιμή αγοράς τους) μοντέλα, τα οποία συγχρόνως έχουν φθηνό κόστος συντήρησης (τέλη κυκλοφορίας, ασφάλιστρα, σέρβις) και χρήσης (κατανάλωση καυσίμου).

Δείτε μια πεντάδα μικρών μοντέλων, των οποίων οι τιμές στην βασική έκδοση, είναι κάτω από τα 9.000€.

Toyota Aygo

Η μοντέρνα σπορτίφ εμφάνιση του ΑΥGO εμπνευσμένη από τις δυναμικές γραμμές ενός jet ski και το λιτό εσωτερικό του, από το εκλεπτυσμένο στιλ ενός ταχύπλοου σκάφους, δημιούργησαν ένα στιβαρό αυτοκίνητο με έντονη προσωπικότητα που προτρέπει σε συναρπαστικές στιγμές οδηγικής εμπειρίας.

Τόσο η τρίθυρη όσο και η πεντάθυρη έκδοση του γιαπωνέζικου μίνι, κοστίζουν στην βασική έκδοση κάτω από 9.000 ευρώ. Το σαλόνι του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 επιβάτες ενώ ο χώρος αποσκευών είναι στα 139 λίτρα.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Τρικύλινδρο σύνολο 1.0 λίτρου με 68 ίππους. Πολύ οικονομικός κινητήρας αλλά παράλληλα και με πολύ ζωντάνια στην πόλη|
Τιμή: 8.450 ευρώ

+
Τιμή
Ευελιξία
Ποιότητα κατασκευής
Χαμηλή κατανάλωση

Θορυβώδης κινητήρας
Χώρος αποσκευών

Chevrolet Spark

Συνδυάζοντας ένα δυναμικό εξωτερικό, με μια άριστα εξοπλισμένη 5θέσια καμπίνα, έξυπνα χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή, έχετε το νέο Chevrolet Spark. Παρά τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις του, διαθέτει ευρύχωρο εσωτερικό και μπορεί να φιλοξενεί πέντε ενήλικες. Υψηλή ποιότητα κατασκευής και έξυπνες σχεδιαστικές λεπτομέρειες το κάνουν ένα από τα ασφαλέστερα, πιο άνετα και πρακτικά αυτοκίνητα στην κατηγορία του. Πρόκειται για ένα αυθεντικό αυτοκίνητο πόλης, με ταλέντο στους ελιγμούς εντός πόλης. Ο χώρος αποσκευών του ξεκινά από τα 170 λίτρα και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 568, με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 995 κ. εκ. με 68 ίππους
Τιμή: 8.980 ευρώ

+
Εμφάνιση
Οδική συμπεριφορά
Τιμή
Κινητήρας

Θόρυβος στις υψηλές ταχύτητες
Τα σκληρά πλαστικά του ταμπλό

Kia Picanto

Είναι το μικρό που προσφέρει μεγάλους χώρους και ισχυρές επιδόσεις, που συνδυάζονται με χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης και μικρές εκπομπές ρύπων, για να ζείς κάθε μέρα το δικό σου όνειρο μέσα και έξω από την πόλη! Το Picanto είναι όμορφο, εντυπωσιακό, πρακτικό για να κινείται κάποιος μέσα και έξω από την πόλη με το στιλ που του ταιριάζει.

Το σαλόνι του προσφέρεται για τέσσερις επιβάτες ενώ ο χώρος αποσκευών είναι 157 λίτρων. Συνδυάζει μοναδικά την απρόσμενη ευρυχωρία με την απόλυτη λειτουργικότητα, αξιοποιώντας έξυπνα όλους τους χώρους του, ενώ εκμεταλλεύεται ιδανικά το μεγάλο για την κατηγορία του μεταξόνιο. Στα μεγάλα ατού του αυτοκινήτου ο κινητήρας.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: 999 κ.ε. με 62 ίππους.
Τιμή: 8.350 ευρώ

+
Τιμή
Χώρος για πίσω επιβάτες
Σπιρτάδα μοτέρ

Μικρός χώρος αποσκευών
Μοντέλο που αλλάζει

Nissan Pixo

Το PIXO διαθέτει ένα οπτικά δυναμικό σχήμα, η σχεδιαστική πτυχή που διατρέχει το πλάι του αμαξώματος μέχρι το τελείωμα του, ανασηκώνεται στο πίσω μέρος, όπου καλύπτει την πίσω πόρτα. Επιπλέον αναδεικνύει και τη χαμηλότερη πλευρική σχεδιαστική γραμμή, η οποία καταλήγει στα φουσκωμένα πίσω φτερά, τονίζοντας το πλάτος του μετατροχίου και το μήκος του μεταξονίου. Οι μικρές διαστάσεις του το κάνουν να ελίσσεται πολύ εύκολα στα στενά της πόλης . Με το ευμέγεθες και απλό εσωτερικό του, το PIXO είναι ευρύχωρο, πρακτικό και άνετο. Ο πίνακας οργάνων έχει λιτή σχεδίαση, οι χρωματισμοί του γκρι/μαύρου και η μοντέρνα σχεδίαση ταιριάζουν με την κουλτούρα που κυριαρχεί στον αέρα του εσωτερικού Ο χώρος αποσκευών των 130 λίτρων είναι από τους μικρότερους της κατηγορίας.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Κινείται από έναν οικονομικό κινητήρα 1.0 λίτρου με κατανάλωση 4,4 λίτρα/100χλμ.
Τιμή: 8. 590 ευρώ

+
Κατανάλωση καυσίμου
Άνετο σαλονάκι
Τιμή

Χώρος αποσκευών
Χωρίς αιρ κοντίσιον

Dacia Logan

Το νέο Dacia Logan είναι ένα τετράθυρο μοντέλο με άνετο εσωτερικό το οποίο αντανακλά την ανανέωση της μπερλίνας Dacia διαθέτοντας παράλληλα πιο μοντέρνο σχεδιασμό. Το ταμπλό συμπεριλαμβανομένων και των οργάνων, έχει αρκετές ομοιότητες με αυτό του Sandero είναι λειτουργικό και συμβάλλει στην μοντέρνα αίσθηση της καμπίνας. Όλες οι εκδόσεις του Logan διαθέτουν καλύτερο εξοπλισμό, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται και το τελευταίας γενιάς ABS με EBD της Bosch.

Η επιρροή της Renault είναι σημαντική με το ντιζάιν θα θυμίζει γαλλικά μοντέλα προηγούμενης γενιάς. Οι χώροι είναι αρκούντως ικανοποιητική ενώ στα ατού του μοντέλου από την Ρουμανία να σημειώσουμε τον μεγάλο χώρο αποσκευών που είναι στα 510 λίτρα.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Κάτω από το καπό κυριαρχεί το γνώριμο μοτέρ του Clio δεύτερης γενιάς 1.4 λίτρων με ισχύ 75 ίππους.
Τιμή: 8.200 ευρώ

+
Τιμή
Χώρος αποσκευών
Άνεση σαλονιού

Ελλιπής εξοπλισμός στην βασική έκδοση
Αδιάφορη εμφάνιση

Πηγή: auto24.gr