Η σχεδιαστική φιλοσοφία που χρησιμοποιεί η Subaru στο μοντέλο αυτό ονομάζεται «Protren» και προκύπτει από τις έννοιες «Professional tool» και «Trendy design». Αυτά τουλάχιστον είναι τα στοιχεία που έχει προσπαθήσει να ενσωματώσει στο νέο της XV concept η ιαπωνική φίρμα. Εξωτερικά το μοντέλο φέρει έντονα στοιχεία από μοντέλα όπως το Legacy Outback, ενώ δεν λείπουν και λεπτομέρειες όπως τα πλαστικά περιγράμματα των τροχών, και οι προστασίες σε προφυλακτήρες/πλευρικά μαρσπιέ, καθώς και οι ράγιες οροφής. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έχουμε να κάνουμε με ένα concept αυτοκίνητο, ενώ δημοσιεύματα από την Αμερική αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το XV να αποτελέσει τη βάση για το Impreza επόμενης γενιάς.

Πολλά στοιχεία για το XV concept δεν έχουν γίνει γνωστά, πέρα από τον κινητήρα που θα χρησιμοποιεί και τις διαστάσεις του. Έτσι, το μοντέλο θα κινείται από έναν τετρακύλινδρο boxer με τη χωρητικότητα στα 2,0 λίτρα, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστή η ιπποδύναμη του, η εάν αυτός θα είναι ατμοσφαιρικός ή υπερτροφοδοτούμενος. Η Subaru επίσης δεν αναφέρει εάν το αυτοκίνητο θα κάνει χρήση του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical AWD που χρησιμοποιείται και στα υπόλοιπα μοντέλα της, όμως δημοσιεύματα του αμερικάνικου ειδικού τύπου το θεωρούν δεδομένο. Τέλος, ο κινητήρας θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο Lineartronic (CVT), με τα ελαστικά να είναι διαστάσεων 245/45 – ζάντες 19 ιντσών, ενώ οι διαστάσεις του θα είναι τα 4.450×1.800×1.620 χιλ. για ΜxΠxΥ, και 2.635 για το μεταξόνιο.

Στο εσωτερικό η διάταξη είναι διαφορετική από ότι έχουμε συνηθίσει στο Impreza (και εδώ θυμίζει Legacy Outback), και χαρακτηρίζεται από τις τρεις οθόνες που κυριαρχούν στην κεντρική κονσόλα. Η καθεμία από αυτές φιλοξενεί τις λειτουργίες του ηχοσυστήματος, του συστήματος πλοήγησης αλλά και πολλές πληροφορίες για το αυτοκίνητο, ενώ υπάρχει και μια ακόμη που προβάλλει ότι βλέπουν οι κάμερες του συστήματος EyeSight της Subaru! Το εξωτερικό του 5θέσιου XV concept είναι βαμμένο στο έντονο Electro Yellowgreen χρώμα των φωτογραφιών, ενώ τα καθίσματα στο εσωτερικό του φέρουν τις δερμάτινες επενδύσεις που η εταιρεία ονομάζει Silvery white leather.

Πηγή; autotriti.gr