Η δέσμευση της Fiat για την προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον δεδομένη, καθώς για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Fiat Automobiles πέτυχε τα χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών CO2 για τα οχήματα που πουλήθηκαν στην Ευρώπη το 2010, με μέση μέτρηση 123,1 g/km (4,7 g/km κάτω από το μέσο όρο του 2009) και πλέον κάθε καινοτομία συντελεί στη βελτίωση της οικολογικής της ταυτότητας.

Οι τεχνολογικές και οικολογικές καινοτομίες που προσφέρει σήμερα ο Όμιλος Fiat, ομαδοποιούνται με το όνομα Air Technologies. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνονται οι κινητήρες βενζίνης νέας γενιάς TwinAir – MultiAir, οι κινητήρες πετρελαίου Multijet II καθώς και οι κινητήρες CNG – Bifuel, τα νέας γενιάς χειροκίνητα και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, συστήματα πρόσφυσης, το σύστημα Start&Stop αλλά και άλλες τεχνικές λύσεις που συντελούν στην καλύτερη δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Η εταιρεία Fiat Powertrain Technologies (FPT) δραστηριοποιείται στον τομέα έρευνας και εξέλιξης κινητήρων και συμβάλει στην εξέλιξη και εφαρμογή σημαντικών τεχνολογικών καινοτομιών στους κινητήρες του Ομίλου Fiat. Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα σημαντικό τμήμα της Air Technologies είναι αφιερωμένο στην αφύπνιση της συνείδησης των οδηγών για την υιοθέτηση μιας πιο υπεύθυνης και οικολογικής οδήγησης. Το σύστημα eco:Drive παρέχεται δωρεάν, αναλύει τον τρόπο οδήγησης και προσφέρει στον οδηγό συμβουλές προκειμένου να βελτιστοποιήσει τον τρόπο οδήγησής του, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τις εκπομπές ρύπων.

Πηγή: auto24.gr