Τελικά, ο Ken Block δεν θα καταφέρει να εκκινήσει στον τρίτο γύρο του WRC στην Πορτογαλία, ο οποίος ξεκινά σε λίγες ώρες στη Λισσαβόνα, μετά από το ατύχημα που είχε στο shakedown του αγώνα χθες.

Ο Αμερικανός βγήκε από το δρόμο περίπου στο δεύτερο χιλιόμετρο της ειδικής, ευτυχώς χωρίς το πλήρωμα να υποστεί τον παραμικρό τραυματισμό. Όμως, δεν ίσχυσε το ίδιο και για το Ford Fiesta, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο οι άνθρωποι της Μ-Sport να το επισκευάσουν.

Εκπρόσωπος της Monster Ford Rally Team, δήλωσε σχετικά: «Ο Ken και ο Alex είναι πολύ καλά στην υγεία τους και στο 100% των δυνατοτήτων τους, και ουσιαστικά έτοιμοι να τρέξουν στον αγώνα. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν μόνο για προληπτικούς λόγους. Όμως, όταν το αυτοκίνητο επέστρεψε στο σέρβις παρκ διαπιστώθηκε ότι είναι αδύνατο να επισκευαστεί για τον αγώνα.

Όπως είναι λογικό, ο Ken είναι πολύ απογοητευμένος που δεν μπορεί να εκκινήσει στον αγώνα. Αυτή ήταν η πρώτη του μεγάλη έξοδος στο WRC και ο Ken είναι προφανώς ανακουφισμένος που αυτός και ο Alex δεν τραυματίστηκαν. Τώρα, βρίσκονται ήδη στο δρόμο της επιστροφής, και ξεκινούν την προετοιμασία τους για τον επόμενο γύρο του θεσμού που θα λάβουν μέρος, το Ράλλυ Αργεντινής».

Πηγή: 4troxoi.gr