Η Honda «παντρεύει» το δοκιμασμένο υβριδικό σύστημα ΙΜΑ και το πρακτικό αμάξωμα του Jazz για να δημιουργήσει το πρώτο μικρό υβριδικό μοντέλο της αγοράς.

Μετά τα υβριδικά Civic, Insight και CR-Z η ιαπωνική φίρμα θα λανσάρει και την υβριδική έκδοση της Jazz που ουσιαστικά, αποτελεί το πρώτο μικρό αυτοκίνητο της αγοράς με αυτή την τεχνολογία.

Με αυτό το δεδομένο, το Jazz γίνεται πλέον πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, αφού διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, όπως είναι οι πού καλοί χώροι, η αυξημένη πρακτικότητα και η αξιοπιστία, ενώ πλέον, ενισχύει ακόμα περισσότερο και το οικολογικό του προφίλ.

Οπτικά έχει υποστεί μικρές αισθητικές τροποποιήσεις κυρίως στα ελαφρώς ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα μπροστά και πίσω, στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα αλλά και στη μάσκα, κυρίως για λόγους αεροδυναμικής και ελέγχου της ροής του αέρα προς τον κινητήρα.

Εσωτερικό – Χώροι
Το εσωτερικό του Jazz Hybrid, σε σχέση με τις απλές εκδόσεις που γνωρίζουμε, διαφοροποιείται ελάχιστα και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη χρήση νέων υλικών, πιο σκουρόχρωμων, στο ταμπλό και στις επενδύσεις θυρών και καθισμάτων.


Πολύ ευχάριστο σχεδιαστικά και με πιο σκούρα απόχρωση, το ταμπλό του νέου Jazz Hybrid δεν διαφέρει ουσιαστικά σε σχέση με αυτό στις απλές εκδόσεις, εκτός από την ύπαρξη πληροφοριών του υβριδικού συστήματος στον πίνακα οργάνων

Η ποιότητα των υλικών, όπως και η συναρμολόγηση, παραμένουν σε καλά επίπεδα, ενώ φυσικά δεν λείπουν και οι χώροι για μεταφορά μικροαντικειμένων. Μικρές διαφορές υπάρχουν στον πίνακα οργάνων, όπου πλέον το μενού προβάλλει και τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός σχετικά με το υβριδικό σύστημα.


Το κουμπί ECON, αριστερά από τον οδηγό, αφορά στο ειδικό σύστημα που προσαρμόζει, με γνώμονα την οικονομία καυσίμου, τις βασικές παραμέτρους λειτουργίας του κινητήρα

Παρέχονται πληροφορίες για το πότε δουλεύει ο ηλεκτροκινητήρας, για την κατάσταση της μπαταρίας, αλλά και για το ποσοστό με το «συνδράμει» στον βενζινοκινητήρα το ηλεκτρικό μοτέρ σε πραγματικό χρόνιο.


Με όγκο που ξεκινά από τα 300 λίτρα, το πορτμπαγκάζ του Jazz Hybrid παρουσιάζει μεγάλη ευελιξία αφού οι πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνονται πλήρως

Πηγή: autotriti.gr