Την πρώτη φωτογραφία του εσωτερικού του νέου i40 μόλις έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai. Το αυτοκίνητο θα αποτελέσει το νέο όπλο της εταιρείας στη μεσαία κατηγορία, ενώ η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης, σε λιγότερο από ένα μήνα πλέον, με τη διάθεση του να ξεκινά τον Ιούνιο.

Ενώ λοιπόν την εξωτερική μορφή του νέου i40 τη γνωρίζουμε ήδη από το Δεκέμβριο του 2010 όπου και δόθηκαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου στη δημοσιότητα, η Hyundai μόλις τώρα παρουσίασε την τελική μορφή του εσωτερικού του.

Αυτό σε κάθε περίπτωση διατηρεί τη σχεδιαστική τάση που συναντάμε στα τελευταία μοντέλα της φίρμας, όμως φαίνεται να έχει αναβαθμισμένη ποιότητα καθώς και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού.

To i40 είναι σχεδιασμένο στο ευρωπαϊκό κέντρο σχεδίασης της Hyundai, R&D που βρίσκεται στο Russelsheim της Γερμανίας, και σχεδιαστικά φέρει όλα τα νέα στοιχεία της τάσης που πλέον ακολουθεί η φίρμα, και που χαρακτηρίζει από το μίνι ανανεωμένο i20 έως το νέο SUV, ix35!

Οι βενζινοκινητήρες του μοντέλου θα είναι 1,6 λίτρων με απόδοση στους 140 ίππους, και 2,0 λίτρων με απόδοση στους 177 ίππους, ενώ και οι δύο θα είναι τετρακύλινδροι και με άμεσο ψεκασμό (GDI-Gasoline Direct Injection). Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων θα υπάρχουν δύο διαβαθμίσεις του 1,7 λίτρων υπερτροφοδοτούμενου συνόλου (CRDI) με την απόδοση στους 115 και 136 ίππους.

Αργότερα όμως αναμένεται και η εμφάνιση ενός δυνατότερου κινητήρα πετρελαίου στα 2,0 λίτρα με απόδοση στους 170 ίππους, ο οποίος μάλιστα θα συνδυάζεται και με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Οι πωλήσεις του μοντέλου στην Ευρωπαϊκή αγορά θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2011, ενώ πρώτη θα κάνει την εμφάνιση της η έκδοση wagon, και αργότερα η sedan.

Πηγή: autotriti.gr