Η Hyundai Motor Company κατέκτησε το διάσημο βραβείο Red Dot 2024 με το νέο Santa Fe στην κατηγορία Product Design: Cars and Motorcycles.

Με τη σχεδιαστική φιλοσοφία «Open for More», το 5ης γενιάς SUV Santa Fe προσαρμόζεται σε υπαίθριες δραστηριότητες, προσφέροντας μεγάλο χώρο διαβίωσης που μοιάζει με βεράντα στο πίσω μέρος του οχήματος γεγονός που επιτυγχάνεται χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο και το διευρυμένο άνοιγμα της πίσω πόρτας. Αυτό το μεγαλύτερο μεταξόνιο προσφέρει επίσης βελτιωμένα καθίσματα τρίτης σειράς.

Το εμπρός μέρος του ολοκαίνουργιου μοντέλου δημιουργεί ένα επιβλητικό σχήμα με το ψηλό καπό, τους προβολείς σε σχήμα «Η» και τα έντονα φτερά. Το επιμηκυμένο μεταξόνιο φιλοξενεί θόλους τροχών και τροχούς 21 ιντσών. 

Στο εσωτερικό του οχήματος τα αναδιπλούμενα καθίσματα 2ης και 3ης σειράς παρέχουν κορυφαίο χώρο διαβίωσης. Επιπλέον, ενσωματώνονται βιώσιμα υλικά, όπως ανακυκλωμένο πλαστικό και φιλική προς το περιβάλλον δερματίνη, ενώ τα χρώματα του εσωτερικού και του εξωτερικού είναι εμπνευσμένα από το φυσικό φως.

Παράλληλα, η Hyundai κατέκτησε ένα ακόμη βραβείο Red Dot στην κατηγορία Product Design: Outdoor and Camping Equipment με το Multi-Lantern, ένα το ευέλικτο προϊόν που συνδυάζει δύο χαρακτηριστικά για να καλύψει τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών. Λειτουργεί ως φορητός φακός για υπαίθριες δραστηριότητες και μπορεί επίσης να μετατραπεί σε διαχύτη φωτός. 

Ο Red Dot Award είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σχεδιασμού στον κόσμο. Το βραβείο χωρίζεται σε τρεις διαφορετικούς κλάδους (Product Design, Brand & Communication Design and Design Concept) για την καλύτερη αξιολόγηση της διαφορετικότητας σε κάθε σχεδιαστικό τομέα. Το Red Dot Award: Design Concept προσκαλεί σχεδιαστές, στούντιο σχεδιασμού, εταιρείες και πανεπιστήμια να προκαλέσουν το status quo και να παρουσιάσουν τις πιο συναρπαστικές σχεδιαστικές ιδέες και τα πρωτότυπά τους σε μια διεθνή ομάδα ειδικών σχεδιασμού. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Red Dot, βρίσκονται στη διεύθυνση red-dot.org