Ο γνωστός ιταλικός οίκος είναι πολύ πιθανό να λειτουργήσει υπό κινεζική διεύθυνση στο άμεσο μέλλον. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις τόσο των ανθρώπων της BAIC που έχουν υποβάλλει σχετική προσφορά αγοράς, όσο και από υψηλά ιστάμενους του Pininfarina που δεν κρύβουν την πρόθεση πώλησης!

Η εταιρεία Beijing Automotive Industry Corp. (BAIC) δείχνει έντονο ενδιαφέρον σχετικά με την εξαγορά του γνωστού ιταλικού οίκου Pininfarina. Συνεργασία μεταξύ των δύο πάντως, ήδη υφίσταται αφού η BAIC ετοιμάζεται να λανσάρει στην κινέζικη αγορά αυτοκίνητα με βάση παλαιότερα μοντέλα της Saab (πέρυσι η BAIC αγόρασε τα δικαιώματα των 9-3/9-5 της Saab από τη General Motors), με τη βοήθεια του ιταλικού οίκου (όσον αφορά στο σχεδιαστικό κομμάτι).

Το ενδιαφέρον της οικογένειας Pinifarina να πουλήσει το μερίδιο της εταιρείας έχει γίνει γνωστό ήδη από το 2009, και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φαίνεται ότι παρουσιάζει η προσφορά της BAIC. Όμως οι «μνηστήρες» είναι περισσότερο από αρκετοί, αφού αντίστοιχες προσφορές έχουν υποβάλλει οι επίσης κινεζικές Brilliance και Anhui Jianghuai Automobile, οι ινδικές Mahindra και Bajaj Auto καθώς και η καναδική Magna International!

Σε κάθε περίπτωση είτε η συμφωνία αγοράς προχωρήσει, είτε όχι, η συνεργασία των δύο θα συνεχίσει ενώ στην επόμενη έκθεση της Σαγκάης η BAIC θα παρουσιάσει ένα νέο concept όχημα που θα έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τον Pininfarina.

Πηγή: autotriti.gr