Μια απόσταση 652 χιλιομέτρων θα καλύψουν με τα πόδια 50 «Αγανακτισμένοι» Ισπανοί μέσα σε 29 μέρες.

Οι «Αγανακτισμένοι» ξεκίνησαν από τη Βαρκελώνη με σκοπό να φτάσουν στη Μαδρίτη για τη μεγάλη διαδήλωση, η οποία  έχει προγραμματιστεί για τις 24 Ιουλίου.

Παρόμοιες πορείες έχουν ήδη ξεκινήσει ή αναμένεται να ξεκινήσουν και από άλλες πόλεις, όπως η Βαλένθια και το Κάδιξ.

Στην ανακοίνωση του κινήματος αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι η πορεία είναι ένας τρόπος για να ανταλλάσουμε ιδέες, να ακούμε και να χτίζουμε τα μελλούμενα, που είναι πολλά και διάφορα αλλά τα ενώνει η ίδια αγανάκτηση».

Οι συμμετέχοντες στην πορεία είναι εφοδιασμένοι με σλίπινγκ μπαγκ, μουσαμάδες και ο,τι είναι απαραίτητο για να αποφύγουν τσιμπήματα εντόμων ή να προλάβουν μυικούς πόνους και κράμπες. Μάλιστα οι «Αγανακτισμένοι» πήραν το «πράσινο φως» από την ιατρική τους ομάδα, που αποτελείται από ένα γιατρό και μια άνεργη νοσοκόμα και ξεκίνησαν την πορεία λίγο μετά τις 7 το πρωί, υπό τα χειροκροτήματα διερχόμενων και φίλων του κινήματος.

Ο γιατρός Αλβάρο, που αναχώρησε φορτωμένος «με φάρμακα και όλα τα απαραίτητα» δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους επείγον περιστατικό, ώστε να υπάρξει κανένα εμπόδιο και η πορεί να εξελιχθεί ομαλά».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Κυριακή, τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε όλη την Ισπανία, στην πρώτη μεγάλη κινητοποίηση των «Αγανακτισμένων» κατά της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.