Σε επικίνδυνη πορεία έχει μπει η Αϊτή εξαιτίας της πολιτικής έντασης μετά τις προεδρικές εκλογές και με φόντο τις τεράστιες καταστροφές που σημειώθηκαν από το σεισμό του Ιανουαρίου του 2010, προειδοποίησε ο πρόεδρος της χώρας Ρενέ Πρεβάλ.

«Είναι επικίνδυνος δρόμος αυτός στον οποίο βρισκόμαστε. Πέρα από τις φυσικές καταστροφές, βρισκόμαστε σε πολιτική κρίση μετά τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου 2010», είπε ο Πρεβάλ στην επέτειο των 207 της ανεξαρτησίας της Αϊτής από τη Γαλλία.

Διεθνείς παρατηρητές έχουν αρχίσει την διαδικασία επαλήθευσης των έντονα αμφισβητούμενων αποτελεσμάτων των εκλογών σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο.

Η 10μελής ομάδα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (OAS) αποτελείται από στατιστικολόγους, εκλογικούς και νομικούς ειδικούς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Χιλή, τον Καναδά, τη Γαλλία και την Τζαμάικα και άρχισε την διαδικασία επαλήθευσης την Πέμπτη.

Δεν έχουν γίνει δημόσια δηλώσεις στην διάρκεια της διαδικασίας που αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ημέρες πριν σταλεί η έκθεσή τους στον Πρεβάλ, κάτι που αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.