Ως τη δυσκολότερη στιγμή της θητείας του χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Εμίλ Μποκ το επεισόδιο με τον εργαζόμενο της κρατικής τηλεόρασης, Αντριάν Σομπάρου, ο οποίος πήδηξε από τα θεωρεία της Βουλής στο κενό και τραυματίστηκε σοβαρά.

«Πιστεύω ότι όλοι οι Ρουμάνοι αντιμετώπισαν δυσκολίες αυτό το χρόνο και ο πρωθυπουργός είχε δύσκολες μέρες. Ίσως η δυσκολότερη στιγμή ήταν αυτή, σοκαρίστηκα», δήλωσε ο κ. Μποκ σε συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση.
Πρώτο μέλημά μου, δήλωσε, ήταν να σωθεί η ζωή του ανθρώπου και πρόσθεσε «μόνον όταν διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση του είναι σταθερή και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του μπόρεσα να συνεχίσω τις διαδικασίες στη Βουλή. Ήταν μία στιγμή συγκίνησης απ’ όλες τις απόψεις».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας της ρουμανικής κυβέρνησης, ο Αντριάν Σομπάρου πήδηξε από το θεωρείο της Βουλής, στις 23 Δεκεμβρίου, την ώρα που ο Ρουμάνος πρωθυπουργός μιλούσε στη Βουλή στη συνεδρίαση επί της πρότασης μομφής της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Φορούσε μία μπλούζα στην οποία ήταν γραμμένη η φράση: «Σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας». Η ζωή του παραλίγο αυτόχειρα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο πλέον.

Συνάδελφοί του είπαν ότι ο Αντριάν Σομπάρου ο οποίος εργάζεται ως ηλεκτρολόγος στην κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας ήταν αγανακτισμένος επειδή η κυβέρνηση μείωσε το οικονομικό βοήθημα σε όσους φροντίζουν άτομα με αναπηρίες.