Kαλλιτέχνης από τη Μασαχουσέτη φέρεται να αγόρασε ανθρώπινα λείψανα από τον υπεύθυνο του νεκροτομείου της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και στη συνέχεια παρουσίασε τις φρικιαστικές αγορές της στο Instagram. Η Κατρίνα Μακλίν με έδρα τη Βοστώνη, η οποία φτιάχνει κούκλες και «δημιουργίες που σοκάρουν το μυαλό και ταρακουνάνε την ψυχή», μοιράστηκε στη βιτρίνα του καταστήματός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία ενός «πραγματικού ανθρώπινου κρανίου» που φέρεται να αγόρασε από τον διευθυντή του νεκροτομείου Σέντρικ Λοτζ.

Στην ανάρτηση του Φεβρουαρίου του 2020 εμφανιζόταν μια κούκλα «κλόουν δολοφόνος» με ένα κρανίο ανάμεσα στα δάχτυλά της, ανέφερε το Mass Live.

«Αυτή η κούκλα έχει πουληθεί και ναι, αυτό είναι ένα πραγματικό ανθρώπινο κρανίο», μοιράστηκε η Μακλίν στη σελίδα του καταστήματός της, Kat’s Creepy Creations. «Αν είστε στην αγορά για ανθρώπινα οστά, επικοινωνήστε!».

Η 44χρονη Μακλίν και ο 55χρονος Λοτζ ήταν μεταξύ των επτά ατόμων που κατηγορήθηκαν την Τετάρτη σε σχέση με ένα υπόγειο δίκτυο που έκλεβε πτώματα στο Πρόγραμμα Ανατομικών Δώρων της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και σε ένα νεκροτομείο και κρεματόριο του Αρκάνσας.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι ο Λοτζ έκλεψε πολλαπλά λείψανα -συμπεριλαμβανομένων των σωμάτων δύο νεκρών βρεφών- και τα πούλησε στο διαδίκτυο με τη βοήθεια της συζύγου του, Ντενίζ, 63 ετών, στη Μακλίν και σε τρεις άλλους άνδρες μεταξύ του 2018 και της 7ης Μαρτίου.

Ο Λοτζ κατηγορείται ότι άρπαξε κομμάτια πτωμάτων που είχαν δωρηθεί στο πανεπιστήμιο, όπως κεφάλια, εγκεφάλους, δέρμα και οστά.

Ο διευθυντής του νεκροτομείου επέτρεψε επίσης στη Μακλίν να επισκεφθεί το νεκροτομείο και να διαλέξει τα μέρη του σώματος που ήλπιζε να χρησιμοποιήσει για τα ανατριχιαστικά έργα τέχνης της – συμπεριλαμβανομένων δύο προσώπων που αγόρασε για 600 δολάρια, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Δεν είναι σαφές πόσα κλεμμένα ανθρώπινα τμήματα συμπεριέλαβε η Μακλίν στο έργο τέχνης της ή πόσταρε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – ο οποίος έκτοτε έχει διαγραφεί.

Η καλλιτέχνης μοιραζόταν τακτικά εικόνες από τις κούκλες της, τις οποίες πωλούσε σε αγορές, εκθέσεις και σε ένα κατάστημα στο Σάλεμ.

Μεταμόρφωσε τις κούκλες σε κλόουν δολοφόνους, διαβόλους, ζόμπι, φαντάσματα και άλλα. Διάφορες κούκλες ήταν φτιαγμένες έτσι ώστε να φαίνονται ματωμένες και να έχουν ανοιχτές πληγές ή σκασμένο δέρμα.