Νέα στοιχεία βγαίνουν στη δημοσιότητα για την υπόθεση εμπορίας ανθρώπινων οργάνων και τμημάτων από πτώματα που δωρίζονταν στο νεκροτομείο του Χάρβαρντ, καθώς φέρεται οι αρχές να βρήκαν έναν από τους «βασικούς» πελάτες.

Σύμφωνα με τη nypost.com, ο 40χρονος Τζέρεμι Πόλι φέρεται να έκανε συναλλαγές άνω των 100.000 δολαρίων, ενώ διατηρεί μαγαζί που πουλάει «παράξενα αντικείμενα». Επιπλέον, μόνο σε ένα από τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, έχει καταθέσει 25 πληρωμές άνω των 40.000 δολαρίων.

Ωστόσο, ο ίδιος είναι γνώριμος των αρχών, αφού το περασμένο καλοκαίρι συνελήφθη για βεβήλωση νεκρού και αποδοχή κλοπιμαίων, μετά από ανώνυμη καταγγελία.

Με βάση την καταγγελία, είχαν βρεθεί μεγάλη κουβάδες με ανθρώπινα όργανα στο υπόγειο του Πόλι, με την Αστυνομία να κάνει έρευνα και να βρίσκει ανθρώπινα μυαλά, συκώτια, πνεύμονες και κομμάτια δέρματος.

Σημειώνεται, ότι σχετικά με το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στο Χάρβαρντ, ο διευθυντής του νεκροτομείου της ιατρικής σχολής του αμερικανικού πανεπιστημίου, η σύζυγός του και άλλα τέσσερα πρόσωπα κατηγορούνται από τη δικαιοσύνη των ΗΠΑ για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων και λειψάνων. «Μερικά εγκλήματα είναι αδύνατο να κατανοηθούν», δήλωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στην Πενσιλβάνια, Τζέραρντ Κάραμ, την Τετάρτη (14/6) σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου που γνωστοποιεί τη σύλληψη και την απαγγελία κατηγοριών στον Σέντρικ Λοτζ, 55 ετών, και στη σύζυγό του Ντενίζ Λοτζ, 63 ετών.

Το ζευγάρι και άλλα τέσσερα πρόσωπα διώκονται μεταξύ άλλων για «συνέργεια στην κλοπή και την παράνομη μεταφορά κλεμμένων ειδών», αναφέρει το δελτίο Τύπου, που επιβεβαιώνει πληροφορίες της Boston Globe, της εφημερίδας της Νέας Αγγλίας, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.