Μια νέα αποκάλυψη για τον Μπόρις Τζόνσον που καταδεικνύει και το χαμηλό επίπεδο στο οποίο είχαν περιέλθει οι σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου κα Γαλλίας, έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρει το Politico, επικαλούμενο έναν εκ των βασικών συνεργατών του, ο Άγγλος πρώην πρωθυπουργός ήταν εξοργισμένος με τον Γάλλο Πρόεδρο τον οποίο σε ιδιωτική συζήτηση είχε χαρακτηρίσει ως «γλείφτη του Πούτιν» και μάλιστα είχε υποσχεθεί στους συνομιλητές τους να «του αλλάξει τα φώτα».

Ο πρώην διευθυντής επικοινωνίας της Ντάουνινγκ Στριτ, Γκούτο Χάρι, περιέγραψε την εμπειρία του ως συνεργάτης του Μπόρις Τζόνσον σε podcast. Όπως ανέφερε το ξέσπασμα του Τζόνσον σημειώθηκε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και αφού ο Γάλλος πρόεδρος επέκρινε το Ηνωμένο Βασίλειο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης που ξέσπασε με τον πόλεμο.

«Στην πρωινή μας συνάντηση, νομίζω με μια μικρή ομάδα ανθρώπων, εξαπέλυσε μια βίαιη επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν […] Βασικά, είπε για τον Μακρόν πως είναι μ@@@@, είναι παράξενος, είναι γλείφτης του Πούτιν […] Πρέπει να του αλλάξω τα φώτα».