Ο πατέρας του ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, επιτέθηκε σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος VOX στην περιοχή Ματαρό της Καταλονίας με την υπόθεση να έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

Όπως κατήγγειλαν στελέχη του ακροδεξιού κόμματος VOX, «ο κ. Γιαμάλ επιτέθηκε, ενώ βρισκόμασταν στο προεκλογικό περίπτερο του κόμματος. Έβρισε με χυδαίο τρόπο (σ.σ. τους αποκάλεσε πουτ… γιους) και χτύπησε έναν ψηφοφόρο του κόμματος». «Ευτυχώς για εμάς όλα τέλειωσαν με ένα ζευγάρι σπασμένα γυαλιά και ορισμένες εκδορές», πρόσθεσαν.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο ο Μουνίρ Γιαμάλ φαίνεται να διαπληκτίζεται με τα στελέχη του ακροδεξιού κόμματος και να χρειάζεται η παρέμβαση της αστυνομίας για να τον απωθήσουν από το σημείο. Το VOX βρισκόταν στο Ματαρό καθώς κάνει προεκλογική εκστρατεία για το δήμο της πόλης.

Το VOX έχει επιλέξει το Ματαρό ως «προπύργιο» της καμπάνιας του μιας και στην περιοχή υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική. Η πολιτική του είναι ξεκάθαρα εναντίον τους και πολλάκις έχει στοχοποιήσει μετανάστες και πρόσφυγες τα προηγούμενα χρόνια ακόμη και ανηλίκους χωρίς συνοδό που διέμεναν σε δομή της Μαδρίτης. Για ποιο λόγο ο Μουνίρ Γιαμάλ τους επιτέθηκε παραμένει άγνωστο, αλλά ήδη το ερευνούν οι δικαστικές αρχές της Καταλονίας.

Το νέο ταλέντο της Λα Μασία

Η οικογένεια Γιαμάλ με καταγωγή από το Μαρόκο και την Ισημερινή Γουϊνέα, βρέθηκε στο επίκεντρο πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο 15χρονος Λαμίν έγινε ο νεαρότερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της πρώτης ομάδας της Μπαρτσελόνα. Στο εσωτερικό του κλαμπ θεωρούν πως έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του και ήδη υπάρχουν συγκρίσεις με παίκτες όπως ο Ριβάλντο, ενώ κάποιοι βλέπουν και στοιχεία του Νεϊμάρ ή του Λιονέλ Μέσι. Ατζέντης του είναι ο κορυφαίος Πορτογάλος, Ζορζ Μέντες.

Γεννημένος στην Καταλονία, ο Λαμίν Γιαμάλ έχει επιλέξει να εκπροσωπήσει την Ισπανία και αυτή την περίοδο προετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Κ-17.