Μια 32χρονη λέει ότι τρέχει στον Μαραθώνιο του Λονδίνου την Κυριακή προς τιμήν του πρώην συντρόφου της, αφού τον εγκατέλειψε επειδή η μάχη του με τον καρκίνο «έβλαπτε» την ψυχική της υγεία. Ο πρώην της διαγνώστηκε τον Σεπτέμβριο με έναν σπάνιο και επιθετικό τύπο καρκίνου του εγκεφάλου, ένα μυελοβλάστωμα 4ου βαθμού, σε ηλικία 37 ετών.

Ο Jelle Fresen έπρεπε να μάθει να περπατάει ξανά μετά από 17 ώρες χειρουργικής επέμβασης στον εγκέφαλο. Υποβλήθηκε επίσης σε έξι εβδομάδες ακτινοθεραπείας και ξεκίνησε εννέα μήνες χημειοθεραπείας. Ο αγώνας ήταν απλά υπερβολικός για τον Epstein εκείνη την εποχή.

«Ένιωθα σαν το πιο απαίσιο άτομο, που άφηνε κάποιον επειδή είχε καρκίνο, αλλά αυτό έβλαπτε την ψυχική μου υγεία και δεν βοηθούσε τον Jelle», εξήγησε η Danielle Epstein στην South West News Service.

Η καθηγήτρια φυσικής εξήγησε ότι ήταν τόσο «ανήσυχη» και «συντετριμμένη» για εκείνον που είχε πρόβλημα με τον ύπνο και το φαγητό. «Είχα κρίσεις πανικού και έπαιρνα τόσα πολλά φάρμακα για να συνέλθω, που δεν μπορούσα να λειτουργήσω».

«Εξακολουθώ να αγαπώ βαθιά τον Jelle και να θέλω να τον στηρίζω, αλλά συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να μείνω μαζί του ως σύντροφός του», συμπλήρωσε.

Το ζευγάρι χώρισε – και τώρα, η Epstein τρέχει τον μαραθώνιο προς τιμήν του Fresen για να βοηθήσει την έρευνα για τον όγκο στον εγκέφαλο.

«Ένιωθα τόσο αβοήθητη βλέποντας όλο αυτό να εξελίσσεται, οπότε ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι».

Το ζευγάρι αγόραζε μαζί ένα σπίτι όταν ο Fresen, μηχανικός λογισμικού της Google, άρχισε να νιώθει ζαλάδες και να κάνει εμετούς.

Οι γιατροί αρχικά πίστευαν ότι έπασχε από μόλυνση στο αυτί, αλλά έκανε μια μαγνητική τομογραφία καθώς η κατάσταση με τον εμετό επιδεινώθηκε.

Η χειρουργική επέμβαση που ακολούθησε αποκάλυψε ότι η μάζα στον εγκέφαλό του ήταν πράγματι καρκινική.

Πρόκειται για έναν τύπο καρκίνου που εντοπίζεται συχνότερα σε παιδιά, σύμφωνα με την Cleveland Clinic.

Η χειρουργική επέμβαση άφησε τον Fresen με νευρική βλάβη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα κάποια παράλυση στη δεξιά πλευρά του προσώπου του. Επίσης, δεν μπορεί να κλείσει πλήρως το ένα μάτι.

«Ήμασταν σε μια συγκεκριμένη πορεία προς ένα συγκεκριμένο μέλλον και μέσα σε μια μέρα καταλάβαμε ότι δεν θα λειτουργούσε έτσι πια», παραδέχτηκε. Αφού χώρισαν, η Epstein μετακόμισε στην Ταϊλάνδη για να είναι με τον πατέρα της.

Τώρα το πρώην ζευγάρι προσπαθεί να δημιουργήσει μια σχέση φιλίας. Και εκείνος θα είναι εκεί την Κυριακή, ζητωκραυγάζοντας και υποστηρίζοντας την πρώην σύντροφό του.