Μια οδηγός παρέσυρε με το αυτοκίνητό της τρεις διαδηλώτριες που μαζί με άλλα άτομα είχαν διακόψει την κυκλοφορία σε κεντρική λεωφόρο της Βαρκελώνης καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η οδηγός προσπάθησε να κινηθεί στο δρόμο, αλλά αφού είδε πως δεν της επιτρεπόταν από την παρουσία του γκρουπ ατόμων, αποφάσισε να πατήσει γκάζι. Δύο διαδηλώτριες εκείνη την στιγμή «γαντζώθηκαν» στο καπό με τη γυναίκα να μην σταματά το όχημα για κάποια μέτρα. Μια άλλη γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από τη σύγκρουση, όπως ανέφεραν τα ισπανικά ΜΜΕ επικαλούμενα αστυνομικές πηγές. Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη (8/3) στο κέντρο της Βαρκελώνης.

Χτυπήματα στο αυτοκίνητο και προσβολές στην οδηγό

Η πράξη της οδηγού ξεσήκωσε αντιδράσεις στα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ που βρισκόταν σ’ εκείνο το σημείο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που έκανε το γύρο του διαδικτύου, πολλές γυναίκες ακολούθησαν το αυτοκίνητο κι άρχισαν να χτυπούν τα τζάμια του και άλλα σημεία προκειμένου η γυναίκα που το οδηγούσε να σταματήσει. Όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ επίσης έβρισαν και προσέβαλαν τη γυναίκα.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν αναγνωρίσει την οδηγό και θα διεξάγουν την απαραίτητη έρευνα που έπειτα θα μεταφερθεί στις δικαστικές αρχές για να πράξουν ό,τι κρίνουν εκείνες απαραίτητο για την περίσταση.