Τραγωδία στην Βραζιλία όταν κατέρρευσε γέφυρα στην πολιτεία Αμαζόνας, παρασύροντας στον θάνατο τρεις ανθρώπους. Μέχρι στιγμής οι τραυματίες είναι 14, ενώ οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο απολογισμός των θυμάτων να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς αγνοούνται αρκετοί ακόμη.

Η γέφυρα είναι μέρος του οδικού δικτύου κοντά στην Καρέιρου, 100 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μανάους. Νεκροί είναι δύο άνδρες, ο ένας 39 ετών, ο δεύτερος αγνώστων στοιχείων και μία 66χρονη. «Ορισμένοι μιλούν για οκτώ, δώδεκα, δεκαπέντε θύματα», είπε αξιωματικός της Πυροσβεστικής στην Αμαζόνας, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1. «Εντοπίσαμε ένα κόμπι (σ.σ. πολυθέσιο αυτοκίνητο) που είχε πολλούς επιβαίνοντες, αλλά δεν έχουμε ακόμη μπορέσει να βρούμε τους ανθρώπους αυτούς».

Το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Agência Brasil μετέδωσε ότι τουλάχιστον 12 οχήματα έπεσαν στο κενό στον ποταμό Κουρουσά.

Αυτόπτες μάρτυρες, που επικαλέστηκε ο G1, ανέφεραν πως ο δρόμος είχε κλείσει από φορτηγά. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Τροχαία περιόρισε εν μέρει την πρόσβαση στη γέφυρα λόγω δομικών προβλημάτων. Το G1 ανέφερε ότι η γέφυρα εμφάνισε ρωγμή που σταδιακά γινόταν μεγαλύτερη και είχε προκληθεί μποτιλιάρισμα πριν από την καταστροφή.