Οι αναφορές για μεταθανάτιες εμπειρίες είναι ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετά τον άνθρωπο και μέχρι στιγμής, όσοι έχουν περιγράψει τί είδαν, συνήθως αναφέρουν ένα λευκό τούνελ από την στιγμή που έχασαν τις αισθήσεις τους.

Παρόλα αυτά, στο Reddit ορισμένοι χρήστες της πλατφόρμας μοιράστηκαν όσα υποστηρίζουν ότι βίωσαν και σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, μπορεί να έχουν κοινά σημεία, αλλά η πλειοψηφία δεν αναφέρει όσα έχουμε συνηθίσει, σχετικά με την «μεταθανάτια εμπειρία».

Σύμφωνα με την mirror.co.uk, όλα ξεκίνησαν, όταν ένας χρήστης είπε ότι έζησε μια μεταθανάτια εμπειρία και ζήτησε τον κόσμο να μοιραστεί παρόμοιες ιστορίες.

Τότε κάποιος έγραψε: «Έκανα μια αγγειογραφία (σ.σ. διενεργείται με τοπική αναισθησία), ήμουν ξύπνιος και μιλούσα με τον γιατρό. Ξαφνικά, τα μηχανήματα άρχισαν να κάνουν θόρυβο και ο κόσμος γύρω μου να γίνεται ομιχλώδης και σκοτεινός. Το επόμενο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι άνοιξα τα μάτια μου και άκουσα έναν γιατρό να λέει “τον πήραμε πίσω”. Όμως, ένιωσα ένα πραγματικά γαλήνιο συναίσθημα, παρά την κατάσταση στην οποία ήμουν όταν ξύπνησα».

Παράλληλα, ένας άλλος άντρας ανέφερε ότι ήταν στο νοσοκομείο, όταν για περίπου 40 δευτερόλεπτα το μηχάνημα του έδειξε επίπεδη γραμμή στους χτύπους της καρδιάς, με τον ίδιο να επανέρχεται ατάραχος, καθώς ένιωθε ότι κοιμόταν και πως ονειρεύονταν.

Στη συνέχεια, ορισμένα άτομα υποστήριξαν πως ένιωθαν να αιωρούνται έξω από το σώμα τους για σύντομο χρονικό διάστημα από την στιγμή που έχασαν τις αισθήσεις τους. «Θα μπορούσε να ήταν ένα όνειρο, αλλά είδα το δικό μου αναίσθητο σώμα μέσα στο ασθενοφόρο. Θυμάμαι τον τραυματιοφορέα που ήταν μαζί μου στο ασθενοφόρο (τον οποίο δεν είδα πριν λιποθυμήσω) και είχε πράσινα μαλλιά. Όταν ξύπνησα τον ζήτησα και είδα πως ήταν ακριβώς όπως τον αντίκρισα, όταν δεν είχα τις αισθήσεις μου», ανέφερε ένας χρήστης.