Μια αρθρογράφος και συγγραφέας από την Αγγλία δημοσίευσε ένα άρθρο με το οποίο έχει διχάσει, καθώς υποστηρίζει ότι «ο κόσμος έχει γεμίσει με μαλθακά άτομα», με αποτέλεσμα η μόνη «σωτηρία» να θεωρούνται οι νάρκισσοι.

Η Julie Burchill αθρογραφώντας στην dailymail.co.uk αναφέρει πως ανέκαθεν είχε ναρκισσιστική συμπεριφορά, όχι από κακία, αλλά γιατί πίστευε ότι μπορεί να πετύχει περισσότερα, σε σχέση με τα άτομα που είχε γύρω της.

«Πάντα έβρισκα τον εαυτό μου συναρπαστικό, λατρεύω την προσοχή και καυχιέμαι ασταμάτητα για το ταλέντο μου ως συγγραφέα. Αυτά τα πράγματα μου έρχονται φυσικά. Τι είδους άτομο δεν συμπαθεί τον εαυτό του;», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Julie Burchill

Παράλληλα, σημειώνει ότι «αν ήμουν τόσο σεμνός όσο οι γονείς μου, θα ζούσα τώρα τη σεμνή ζωή τους – και όσο τους αγαπούσα, από νωρίς ήξερα ότι το να είμαι συνηθισμένος δεν ήταν για μένα».

Μάλιστα, ως επιχείρημα έφερε την δήλωση της Ursula Andress, σημειώνοντας πως «όταν τη ρώτησαν γιατί φωτογραφήθηκε γυμνή για το Playboy, απάντησε: “Επειδή είμαι όμορφη”, αντί για την αυτοαμφισβήτηση της Adele, η οποία πρόσφατα πήγε στο Desert Island Discs για να συζητήσει το άγχος της, ή όπως οι νεαροί τενίστες που αρνούνται να βγουν στο γήπεδο λόγω της ψυχικής τους υγείας».

Γυναίκα μπροστά σε καθρέπτη με κλειστά μάτια

«Ενθαρρύναμε τις νεαρές γυναίκες να ανοιχτούν και να μοιραστούν τους φόβους τους σε σημείο που να έχουν σακατευτεί από αυτούς», ανέφερε σε άλλο σημείο του άρθρου της, ενώ πρόσθεσε πως «τώρα κηρύττουμε συνεχώς στους νέους για τη σημασία του “να είμαστε ευγενικοί”. Τα βίντεο με το hashtag “να είσαι ευγενικός” έχουν προβληθεί σχεδόν 19 δισεκατομμύρια φορές στο TikTok. Είμαι πραγματικά ναρκισσιστής, όμως; Ή απλώς ξεχωρίζω επειδή αρνούμαι να κοκκινίσω και να μουρμουρίσω όταν ξέρω ότι τα ταλέντα μου αξίζουν να φωνάζουν δυνατά;».

Μάλιστα, κλείνοντας το άρθρο στο οποίο τονίζει πως ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο κόσμο με ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά, ανέφερε πως «πρόσφατα άρχισα να αναρωτιέμαι: γιατί είμαστε τόσο απογοητευμένοι στους ναρκισσιστές; Είμαστε πάντα οι πιο διασκεδαστικοί άνθρωποι στο δωμάτιο…Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση ισχυρίζονται ότι είναι τόσο πολύ συντονισμένοι με τα συναισθήματα των άλλων που αρχίζουν να τα νιώθουν και οι ίδιοι. Μπορείτε να φανταστείτε κάτι χειρότερο;».