Η εταιρεία που αγόρασε τα McDonald’s στην Ρωσία, μπορεί να άνοιξε ξανά τα καταστήματα στην χώρα με το μενού να είναι σχεδόν το ίδιο, όμως ανακοίνωσε ότι αφαιρεί όλες τις τηγανητές πατάτες από τα γεύματα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην τροφοδοσία, ειδικά σε συνδυασμό με τις κυρώσεις της Δύσης προς την Μόσχα.

Έτσι, η εταιρεία με την επωνυμία «Vkusno & tochka» («Νόστιμο και τελεία») που αγόρασε τα ρωσικά καταστήματα των McDonald’s, ενημέρωσε ότι θα αφήσει τις πατάτες εκτός μενού σε ορισμένα από τα εστιατόρια που άνοιξαν πρόσφατα μέχρι το φθινόπωρο. «Οι πατάτες θα επιστρέψουν στο μενού της αλυσίδας στις αρχές της επόμενης συγκομιδής, το φθινόπωρο του 2022», ανέφερε.

Οι ελλείψεις καταδεικνύουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές επιχειρήσεις καθώς οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα περιπλέκουν τις εισαγωγές αγαθών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Vkusno & tochka» Όλεγκ Παρόεφ είχε δηλώσει τον προηγούμενο μήνα στο Reuters ότι «ένα σημαντικό ποσοστό» των συστατικών προέρχεται από το εξωτερικό.

Παρά τα προβλήματα της «Vkusno & tochka», το ρωσικό υπουργείο Γεωργίας ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η φετινή συγκομιδή πατάτας θα είναι μεγαλύτερη από την περυσινή και ότι η αγορά τροφοδοτείται πλήρως.