Τραγικό τέλος βρήκε μία τραγουδίστρια μόλις 21 ετών από το Μεξικό, η οποία δολοφονήθηκε από τον 79χρονο σύζυγό της, με τον οποίο ήθελε να χωρίσει εδώ και δύο μήνες. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα εστιατόριο στο Μεξικό.

Η Lydia δειπνούσε στο Suntory, ένα ιαπωνικό εστιατόριο όταν ο σύζυγός της, Jesus Hernandez την πυροβόλησε μέσα σε ένα πριβέ δωμάτιο την περασμένη Πέμπτη. Ο Hernández και ο σωματοφύλακάς του, Benjamin Hernández, συνελήφθησαν στο εστιατόριο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Σύμφωνα με αναφορές που επικαλείται η Daily Mail, ο 79χρονος επιχείρησε να δωροδοκήσει τους αστυνομικούς για να μην τον συλλάβουν.

Η μεξικανική εφημερίδα Exelcior, αναφέρει ότι η μουσικός της folk είχε επισκεφθεί γνωστό δικηγορικό γραφείο του Μεξικό τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου της με τον Jesus Hernandez, έπειτα από μια σειρά περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, προσκομίζοντας μάλιστα φωτογραφίες του μελανιασμένου προσώπου της ως αποδεικτικό στοιχείο.

Η Lydya είχε καταθέσει αναφορά στην αστυνομία τον Δεκέμβριο του 2021 όταν ο 79χρονος, όπως υποστήριξε, τη χτύπησε. Σε άλλη περίπτωση, την είχε απειλήσει με όπλο ενώ παρά ταύτα, η τραγουδίστρια είχε αποφασίσει να δώσει στο γάμο της μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν έχει γίνει γνωστό πόσο καιρό ήταν παντρεμένοι.

Ο επικεφαλής της ασφάλειας της πόλης του Μεξικού Omar García Harfuch δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο Milenio ότι ο Jesús Hernández συναντήθηκε με δύο άτομα στο εστιατόριο στις 14:00 την Πέμπτη. Έφυγαν από το εστιατόριο γύρω στις 6 το απόγευμα πριν φτάσει ο Lydya.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης του Μεξικού, Omar García Harfuch, δήλωσε στο Milenio ότι ο Jesús Hernández συναντήθηκε με δύο άτομα στο εστιατόριο στις 14:00 το μεσημέρι την Πέμπτη και έφυγαν γύρω στις 6 το απόγευμα, πριν φτάσει η Lydya.

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο Primer Impacto ότι ο 79χρονος πυροβόλησε την 21χρονη κοπέλα εξ επαφής και η τρίτη σφαίρα τη βρήκε στο κεφάλι.

Η Lydya είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί σε συναυλία στο Γκλέντεϊλ της Καλιφόρνια το Σάββατο, στο πλαίσιο μιας σειράς συναυλιών που διοργανώνονται στο Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες και στις οποίες εμφανίζονται γνωστοί τραγουδιστές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής.

Τόσο ο Jesús Hernández όσο και ο Benjamin Hernández εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο δικαστήριο την Κυριακή και διατάχθηκε η προφυλάκισή τους ενώ η έρευνα των Αρχών συνεχίζονται.

Ο Jesús Hernández έκανε αίτημα να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω της ηλικίας του, αλλά απορρίφθηκε από τον δικαστή κατά την ακροαματική διαδικασία.

Ο ίδιος δήλωσε αθώος και είπε στο δικαστήριο ότι δεν σκότωσε τη Λίντια.