Ένας οδηγός λεωφορείου στο Μιλάνο που παρέσυρε και σκότωσε πεζή, ήταν αφηρημένος γιατί τη στιγμή του δυστυχήματος διαπραγματευόταν τις σεξουαλικές υπηρεσίες με μια ιερόδουλη χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, αποκάλυψαν οι ιταλικές αρχές, όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και πάτησε τη γυναίκα που περπατούσε στο προάστιο της πόλης, Τσινισέλο Μπάλσαμο. Η Κριστίνα Κονφόρτι, 53 ετών, εργαζόμενη στο δήμο του Μιλάνου χτυπήθηκε και έπειτα σύρθηκε στο κάτω μέρος του λεωφορείου στις 11 Δεκεμβρίου 2020 καθώς κατέβαινε από το πεζοδρόμιο κι ετοιμαζόταν να διασχίσει τον δρόμο και να περάσει στην απέναντι πλευρά.

Ο 47χρονος οδηγός είπε στην αστυνομία πως δεν είδε τη γυναίκα ενώ οδηγούσε και ότι δεν θυμόταν πως ακριβώς συνέβη το δυστύχημα. Οι αρχές, πάντως, τον κατηγορούν για ανθρωποκτονία. Στο μεταξύ, οι αρχές εξέτασαν το κινητό του τηλέφωνο και αποκάλυψαν πως εμπλεκόταν σε δύο συζητήσεις ερωτικού περιεχομένου λεπτά πριν από το δυστύχημα.

Ένας τεχνικός ειδικός που εξέτασε τη συσκευή smartphone, υποστήριξε ότι ο άνδρας χρησιμοποίησε την εφαρμογή Facebook Messenger για να επικοινωνήσει με δύο άτομα, ανταλλάσσοντας φωτογραφίες και βίντεο από προηγούμενες συναντήσεις. Η δεύτερη ανταλλαγή μηνυμάτων ολοκληρώθηκε τρία λεπτά πριν την πρώτη κλήση στις αρχές για να αναφερθεί το δυστύχημα, το οποίο κατεγράφη σε κάμερα λεωφορείου το οποίο κατέφθανε στο σημείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή η 53χρονη από την αντίθετη κατεύθυνση.

Ο δικηγόρος Φερνάντο Ρόζα που έχει αναλάβει την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας του θύματος που διεκδικεί αποζημίωση από την ασφάλειά της, τόνισε: «Ήταν πολύ δύσκολο να βρεθούν οι κατάλληλες λέξεις για να εξηγήσουμε στην οικογένεια της Κριστίνα τί ακριβώς έκανε ο οδηγός στο κινητό του ενώ οδηγούσε». Η προκαρκτική ακροαματική διαδικασία της υπόθεσης είναι προγραμματισμένη ν’ αρχίσει την Τετάρτη (22/6) στη Μόντσα.