Μία γυναίκα από την Φινλανδία είχε υποστεί ανελέητο bullying για 21 χρόνια, με αποτέλεσμα να φοβάται να πάει στη παραλία ή σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, γιατί πολλοί την κορόιδευαν για τα «πόδια ελέφαντα», μια σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει.

Όπως αναφέρει η mirror.co.uk, η 36χρονη Yasmina Kemppainen από την παιδική της ηλικία είχε πρόβλημα στα πόδια, καθώς πρήζονταν αρκετά και μερικές φορές μύριζαν άσχημα, χωρίς όμως να έχει ιδρώσει.

«Μερικές φορές, πρήζονταν και ήξερα ότι έμοιαζαν διαφορετικά», είπε για το πρόβλημα που ξεκίνησε να αντιμετωπίζει από την ηλικία των 12 ετών. Αρχικά, όσοι ήταν κοντά της, προσπάθησαν να την καθησυχάσουν και έλεγαν πως ήταν αρκετά «αδύνατη», οπότε έπρεπε να πάρει κιλά, για να σταματήσουν να πρήζονται τα πόδια της.

Μεγαλώνοντας όμως το πρόβλημα χειροτέρεψε και από εκεί που ο κόσμος έλεγε πως έπρεπε να πάρει κιλά, ξεκίνησαν να της λένε να κάνει δίαιτα, γιατί είχε «πόδια ελέφαντα».

«Μου έλεγαν να χάσω βάρος, γιατί ήταν πολύ μεγάλα. Δεν μου άρεσε να πηγαίνω σε κοινωνικές εκδηλώσεις γιατί δεν ήθελα να δείξω τα πόδια μου», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «δεν πήγαινα στην παραλία. Δεν μπορούσα να πάω να χορέψω χωρίς να κουράζομαι εύκολα. Δεν τα κατάφερνα ούτε στη δουλειά πια».

Η διάγνωση της σπάνιας ασθένειας

Με τον καιρό το πρόβλημα χειροτέρευε, με αποτέλεσμα η Yasmina Kemppainen να προσπαθήσει να εντοπίσει ξανά από τι πάσχει, ώστε να βρει λύση και να πάρει ξανά την ζωή στα χέρια της.

Έτσι, το 2018 επισκέφθηκε ένα νοσοκομείο και διαγνώστηκε με λιποοίδημα, μια σπάνια πάθηση που προκαλεί μη φυσιολογική συσσώρευση λίπους, η οποία δημιουργεί πρήξιμο και προκαλεί δυσάρεστες οσμές.

Έτσι, ξόδεψε περίπου 11.000 ευρώ σε θεραπείες και επισκέφθηκε κλινική λιποαναρρόφησης στο Βερολίνο της Γερμανίας, για να εξαφανίσει το παραπάνω λίπος από τα πόδια της. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε να κάνει δίαιτα που αποτελείται από υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

«Τελικά διαγνώστηκα με λιποοίδημα τον Φεβρουάριο του 2018 και ο γιατρός μου, μου μίλησε για τις διάφορες επιλογές. Πέταξα στην κλινική Med Plast στο Βερολίνο της Γερμανίας και έκανα δύο επεμβάσεις λιποαναρρόφησης που άλλαξαν πραγματικά τη ζωή μου», είπε χαρακτηριστικά.

Πλέον, φοράει νούμερο XS από XL, ενώ νιώθει γεμάτη αυτοπεποίθηση και ενέργεια.

«Νιώθω δυνατή τώρα», είπε και σημείωσε ότι «αισθάνομαι σίγουρη. Το λιποοίδημα δεν ελέγχει πια τη ζωή μου. Θέλω να ευαισθητοποιήσω για το λιποοίδημα όλες τις άλλες κυρίες που υποφέρουν. Ελπίζω η ιστορία μου να τους δώσει ελπίδα».