Το 1985 η βασίλισσα Ελισάβετ Βτίμησε τον Ντέιβιντ Άτενμπορο με τον τίτλο του Ιππότη. Τώρα, 37 χρόνια αργότερα, ο γιος της, πρίγκιπας Κάρολος του απένειμε τον τίτλο του Μεγαλόσταυρου Ιππότη.

Ο τίτλος τιμής απονεμήθηκε στον Άτενμπορο για τις υπηρεσίες του ως τηλεοπτικός παρουσιαστής, αφηγητής και υπέρμαχος της προστασίας του περιβάλλοντος, μεταξύ άλλων για το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του για τον φυσικό κόσμο «Life in Color» στο Netflix.

Το 2005 η βασίλισσα του απένειμε το παράσημο του Τάγματος της Αξίας. Είναι σαφές ότι η βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου τρέφει βαθιά στοργή για τον διάσημο φυσιοδίφη και συγγραφέα και ο Άτενμπορο έχει μια μακροχρόνια φιλία με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Στην πραγματικότητα, οι δυο τους γεννήθηκαν με διαφορά μόλις εβδομάδων το 1926.

Πιο γνωστός για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ για τη φύση όπως το «The Blue Planet», ο Ντέιβιντ Άτενμπορο θεωρείται εθνικός θησαυρός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόσφατα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του «Platinum Party» στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, μέρος των εορτασμών για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, απευθύνοντας μήνυμα για την κλιματική αλλαγή και ήταν κριτής για το βραβείο Earthshot του πρίγκιπα Ουίλιαμ. Πριν από αρκετά χρόνια η βασιλική οικογένεια παρακολούθησε την πρεμιέρα της σειράς «Our Planet» του Άτενμπορο.