Μια αναμνηστική φωτογραφία της τέταρτης τάξης του δημοτικού σχολείου στο Τέξας όπου εκτυλίχθηκε την Τρίτη η τραγωδία με 19 νεκρούς μαθητές ραγίζει καρδιές. Τα μικρά παιδιά χαμογελούν στη φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε νωρίτερα φέτος στο σχολείο στην πόλη Ουβάλντε, η οποία πλέον θρηνεί.

Η DailyMail.com έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να ταυτοποιήσει 11 από τα 17 παιδιά που βρίσκονται στην εικόνα ως θύματα της τραγωδίας.

Πρόκειται για τους Eliahana Cruz Torres, 10 ετών, Lexi Rubio, επίσης 10, Annabelle Guadalupe Rodriguez, 10, Maite Yuleana, Xavier Lopez, 10 ετών, Rojelio Torres, 10, Uziyah Garcia, 8, Jayce Carmelo Luevanos, 10, Jacklyn Cazares, 10, Layla Salazar, 10 και Jose Flores, 10. Ο δάσκαλος που βρίσκεται επίσης στη φωτογραφία δεν έχασε τη ζωή του.

Συνολικά 19 παιδιά δολοφονήθηκαν την Τρίτη, καθώς και δύο δασκάλες από τον 18χρονο ένοπλο Σαλβαδόρ Ράμος. Είχε αγοράσει το όπλο του μια εβδομάδα πριν νόμιμα.

Η σφαγή είναι η χειρότερη του είδους έπειτα από αυτή στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ το 2012, οδηγώντας τον Αμερικανό πρόεδρο να πει: «Πότε για τ’ όνομα του Θεού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;».

Ένας μικρός μαθητής, ο οποίος επιβίωσε από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο στο Τέξας, περιέγραψε τις σοκαριστικές στιγμές που ο ένοπλος Σαλβαδόρ Ράμος μπήκε μέσα στην τάξη του και απευθύνθηκε στους μικρούς μαθητές. «Μπήκε μέσα και είπε: Ώρα να πεθάνετε», είπε το αγόρι που πήγαινε στο Robb Elementary School.

Το μικρό αγόρι και άλλοι τέσσερις κρύφτηκαν πίσω από ένα τραπέζι καλυμμένο με ύφασμα, ενώ ο 18χρονος Ράμος άνοιξε πυρ μέσα στην τάξη, σκοτώνοντας 19 μαθητές και δύο δασκάλες. 17 ακόμη τραυματίστηκαν.

Οι αρχές λένε πως ακόμη δεν είναι σαφές γιατί το σχολείο μπήκε στο στόχαστρό του. Δεν είχε ιστορικό βίας ή κάποια γνωστή ψυχική ασθένεια.