Δεκαπέντε άνθρωποι, 14 παιδιά και ένας ενήλικας, βρήκαν τον θάνατο από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ.

Νεκρός είναι και ο δράστης, 18 ετών, τον οποίο πιστεύεται ότι πυροβόλησαν αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, πρόσθεσε ο Άμποτ. Ο Άμποτ λέει ότι ο δράστης κουβαλούσε περίστροφο και πιθανώς καραμπίνα. Νωρίτερα, οι πρώτες αναφορές από αξιωματούχους νοσοκομείων έκαναν λόγο για δύο νεκρούς και 13 παιδιά τραυματίες. Το περιστατικό συνέβη στο δημοτικό σχολείο Robb στο Uvalde, περίπου 135 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο.

Ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος, μαθητής σε λύκειο της περιοχής, φέρεται να σκότωσε τη γιαγιά του προτού εισβάλει στο δημοτικό σχολείο και αρχίσει να πυροβολεί σκορπώντας τον θάνατο, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο ή λεωφορείο στο νοσοκομείο Uvalde Memorial Hospital, ανέφεραν αξιωματούχοι από το νοσοκομείο του Uvalde. Η κατάσταση της υγείας των παιδιών είναι ασαφής, όπως και το αν οι νεκροί περιλαμβάνονται σε αυτόν τον αριθμό.

Ένα άλλο νοσοκομείο, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαν Αντόνιο, δήλωσε ότι μια 66χρονη γυναίκα βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η φύση και η σοβαρότητα των τραυματισμών των ανθρώπων δεν έγινε αμέσως γνωστή, αλλά ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση λίγο μετά τη 1 μ.μ., ανακοίνωσε το αστυνομικό τμήμα του Uvalde.

Η Uvalde Consolidated Independent School District είχε δηλώσει ότι αναφέρθηκε ενεργός δράστης στο δημοτικό σχολείο Robb, το οποίο αριθμεί κάτι λιγότερο από 600 μαθητές. Νωρίτερα, η περιφέρεια είχε δηλώσει ότι όλα τα σχολεία της περιφέρειας είχαν αποκλειστεί λόγω πυροβολισμών στην περιοχή.