Τουλάχιστον δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 12 τραυματίστηκαν όταν άγνωστος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο της πόλης Ουβάλδε στην πολιτεία του Τέξας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Σύμφωνα με τα αμερικάνικα ΜΜΕ, πάντως, ο απολογισμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα και να ξεπεράσει τον διψήφιο αριθμό.

Ένας ύποπτος βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας, υποστήριξαν αξιωματούχοι. Το αστυνομικό τμήμα του Ουβάλδε δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά του ή την επίθεση.

Το «Uvalde Memorial Hospital», αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επιβεβαίωσε τον θάνατο των δύο παιδιών, τα οποία πέθαναν εξαιτίας τραυμάτων από σφαίρες, υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Επιπλέον, 13 μαθητές μεταφέρθηκαν στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου έπειτα από την επίθεση, πρόσθεσε εκπρόσωπος του «Uvalde Memorial Hospital». Δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Σαν Αντόνιο κι ένας 3ος περίμενε τη μεταφορά του. Μεταξύ των τραυματιών φέρεται να βρίσκεται και μια 45χρονη γυναίκα που επίσης τραυματίστηκε από σφαίρα.