Ένα ακόμη σοκ για τις ΗΠΑ μετά την πολύνεκρη επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας. Νεκροί είναι 19 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί, ενώ και ο δράστης επίσης σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Ως ύποπτος για τη σφαγή κατονομάστηκε από τις αρχές ως ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος. Δολοφόνησε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς «με βάρβαρο και παράλογο τρόπο» μέσα στο σχολείο, δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Σαλβαδόρ Ράμος πυροβόλησε και τη γιαγιά του προτού μπει στο σχολείο και ανοίξει πυρ, προκαλώντας το σοκαριστικό μακελειό. Σύμφωνα με τη Daily Mail, η γιαγιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή της δεν είναι γνωστή.

Μία από τις δασκάλες που σκοτώθηκαν ταυτοποιήθηκε από την οικογένειά της ως η 44χρονη Εύα Μιρέλες.

Ο Ράμος γεννήθηκε στη Βόρεια Ντακότα αλλά ζούσε στην Ουβάλντε, ενώ πήγαινε στο λύκειο της πόλης, είπε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας, ο Γκρεγκ Άμποτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο νεαρός δράστης αναρτούσε φωτογραφίες με τα όπλα του στο Instagram και λίγο πριν τη σφαγή φέρεται να μήνυμα σε ένα κορίτσι που γνώριζε ελάχιστα, λέγοντας ότι σχεδίαζε μια επίθεση, αναφέρει η Daily Mail.

Τα θύματά του ήταν ηλικίας 7 με 11 ετών, σύμφωνα με το CNN.