Η κυβέρνηση της Γερμανίας ενέκρινε το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ που κατέθεσαν Σουηδία και Φινλανδία, καθώς θεωρούν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει στην Ευρώπη, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Όπως λοιπόν, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Χόφμαν, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενέκρινε το αίτημα, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μάλιστα, με ανάρτηση στο Twitter, η υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ χαιρέτισε την απόφαση των δύο χωρών, ενώ ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς ήδη χθες διαβεβαίωσε ότι η Γερμανία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επικυρώσει πολύ γρήγορα την ένταξή τους στη Συμμαχία.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γερμανός καγκελάριος ανέφερε ότι «ρητά και σκοπίμως» ότι η Γερμανία, η Σουηδία και η Φινλανδία είναι ήδη υποχρεωμένες η μία απέναντι στην άλλη μέσω του ΟΗΕ και κυρίως μέσω της ΕΕ. «Ειδικά σε αυτή την πολύ ειδική κατάσταση, μπορούν να βασίζονται πάνω μας», είχε δηλώσει και προσθέσει ότι πρέπει τώρα να ενισχυθεί και η στρατιωτική συνεργασία του ΝΑΤΟ, μέσω κοινών ασκήσεων στην Βαλτική Θάλασσα.