Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα ανατριχιαστικό βίντεο, που δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά την εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου του Al Jazeera, η οποία σκοτώθηκε κατά την διάρκεια ρεπορτάζ στη περιοχή Τζενίν στη Δυτική Όχθη.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter από τον Τούρκο δημοσιογράφο Ragıp Soylu, η Σιρίν Αμπού Άκλεχ έχει πέσει νεκρή στο δρόμο, ενώ δίπλα της μια συνάδελφος της φωνάζει για βοήθεια και βάζει τα κλάματα.

Σύμφωνα με το Al Jazeera «πρόκειται ξεκάθαρα για φόνο, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων», καθώς σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει ότι «οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν εν ψυχρώ την ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Παλαιστίνη, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία έγινε στόχος πραγματικών σφαιρών νωρίς σήμερα το πρωί».

Καμία ανάληψη ευθύνης

Μέχρι στιγμής, ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και αναφέρει ότι η δημοσιογράφος πιθανώς σκοτώθηκε από πυρά Παλαιστινίων, κάτι που φέρεται να έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχεία που σημειώνει ότι διαθέτει το Al Jazeera.

Η Σιρίν Αμπού Άκλεχ στην Ιερουσαλήμ κατά την διάρκεια ρεπορτάζ

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωση, ότι διεξήγαγε τις τελευταίες ώρες επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό καταυλισμό της Τζενίν, προκειμένου «να συλλάβει άτομα που είναι ύποπτα για τρομοκρατία».

Χαρακτηριστικά, αναφέρει ότι «στη διάρκεια αυτών των αντιτρομοκρατικών δραστηριοτήτων στον παλαιστινιακό καταυλισμό της Τζενίν δεκάδες ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ και έριξαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων, απειλώντας τη ζωή τους. Οι στρατιώτες απάντησαν. Άνθρωποι επλήγησαν. Ο στρατός διεξάγει έρευνα για τα περιστατικά αυτά και εξετάζει το ενδεχόμενο δημοσιογράφοι να επλήγησαν από ένοπλους Παλαιστίνιους».