Η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera στα παλαιστινιακά εδάφη, η Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δολοφονήθηκε «εν ψυχρώ» από τις ισραηλινές δυνάμεις την ώρα που κάλυπτε συγκρούσεις στην Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο με έδρα το Κατάρ.

«Σε αυτό που πρόκειται ξεκάθαρα για φόνο, κατά παράβαση των διεθνών κανόνων, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής δολοφόνησαν εν ψυχρώ την ανταποκρίτρια του Al Jazeera στην Παλαιστίνη, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία έγινε στόχος πραγματικών σφαιρών νωρίς σήμερα το πρωί» επισήμανε το τηλεοπτικό δίκτυο σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, η Λολουάχ αλ Χάτερ, τόνισε ότι η δημοσιογράφος του Al Jazeera σκοτώθηκε «με μια σφαίρα στο πρόσωπο».

«Η ισραηλινή κατοχή σκότωσε μία δημοσιογράφο του Al Jazeera, τη Σιρίν Αμπού Άκλεχ, ρίχνοντάς της μια σφαίρα στο πρόσωπο την ώρα που φορούσε γιλέκο με τη λέξη “press” και κράνος. Κάλυπτε την επίθεση στον καταυλισμό προσφύγων στην Τζενίν. Αυτή η τρομοκρατία του ισραηλινού κράτους πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ, η άνευ όρων στήριξη στο Ισραήλ πρέπει να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ» τόνισε η αλ Χάτερ στο Twitter.

Ακόμη ένας δημοσιογράφος, ο Αλί Σαμόντι της παλαιστινιακής εφημερίδας Αλ Κουντς («Ιερουσαλήμ» στα αραβικά) τραυματίστηκε επίσης από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με το υπουργείο, στοιχείο που επιβεβαίωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου.

Ισραηλινός πρωθυπουργός: Είναι πιθανό να σκοτώθηκε από παλαιστινιακά πυρά

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Ναφτάλι Μπένετ, εκτίμησε ότι η δημοσιογράφος «πιθανόν» σκοτώθηκε από τα πυρά Παλαιστινίων. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει, φαίνεται πιθανό ένοπλοι Παλαιστίνιοι, που εκείνη την ώρα είχαν ανοίξει πυρ αδιακρίτως, να ευθύνονται για τον άτυχο θάνατο της δημοσιογράφου» είπε ο Μπένετε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα οι ισραηλινές αρχές πρότειναν στους Παλαιστίνιους να διεξαγάγουν «από κοινού νεκροψία- νεκροτομή» για «τον θλιβερό θάνατο της δημοσιογράφου», όπως δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επισήμανε σε ανακοίνωσή του ότι «η ισραηλινή κυβέρνηση ευθύνεται πλήρως» για τον θάνατο της Σιρίν Αμπού Άκλεχ.