Ο Εμανουέλ Μακρόν μπορεί να νίκησε την Μαρίν Λεπέν και να εκλέχθηκε ξανά στη θέση του προέδρου της Γαλλίας, όμως αντιμετωπίζει πολιτικά προβλήματα με τις βουλευτικές εκλογές να πλησιάζουν, οπότε αποφάσισε να αλλάξει το όνομα στο κόμμα του.

Έτσι, η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι βουλευτής του καταχράστηκε χιλιάδες ευρώ από τα κρατικά ταμεία για την αγορά εσωρούχων και μετά από δημοσκόπηση, που δείχνει ότι δεν αντιπολιτεύεται αποτελεσματικά την Λεπέν.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ λοιπόν, το κόμμα του Γάλλου προέδρου στις εκλογές θα κατέλθει υπό την ονομασία «Μαζί», μια συνομοσπονδιακού χαρακτήρα συμμαχία κομμάτων και κινήσεων, της οποίας κεντρικός κορμός θα είναι η «Αναγέννηση» και κεντρικό πρόσωπο αναφοράς ο Μακρόν.

Σημειώνεται, πως ο συνομοσπονδιακός χαρακτήρας των πολιτικών σχηματισμών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ποικιλία των «πολιτικών αποχρώσεων» που συμμαχούν, αλλά και στην επιδίωξη των κομμάτων της κάθε παράταξης να έχει το καθένα τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα στη νέα Γαλλική Εθνοσυνέλευση, εξασφαλίζοντας έτσι πολιτική αναγνωρισιμότητα, αλλά και οικονομική ενίσχυση.