Στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαιώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 15.688 κρούσματα του SARS-CoV-2, 5.659 με συμπτώματα και 10.029 ασυμπτωματικά, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Παράλληλα, διαπιστώθηκαν οι θάνατοι άλλων 52 ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, όλοι στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, τη Σαγκάη (25 εκατ. κάτοικοι), το μεγαλύτερο μέρος της οποίας παραμένει σε lockdown από τις αρχές του μήνα.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην ασιατική χώρα όπου ταυτοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια και πλέον ο νέος κορονοϊός έφθασε τους 4.975 νεκρούς επί συνόλου 214.243 μολύνσεων. Χαρακτηρίζεται γενικά υποτιμημένος από ειδικούς.

Η Κίνα τώρα έχει εισαγάγει μέτρα lockdown σε 27 πόλεις προκειμένου να μειώσει τα κρούσματα κορονοϊού, κάτι που βάζει σε περιορισμό σχεδόν 165 εκατ. ανθρώπους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNN.

Εν τω μεταξύ, αξιωματούχοι του Πεκίνου ξεκίνησαν μαζικές ασκήσεις δοκιμών, έκλεισαν σχολεία και επέβαλαν στοχευμένα lockdown σε ορισμένα κτίρια κατοικιών.

Στο Πεκίνο, τα σούπερ μάρκετ έχουν επαρκή αποθέματα σε τρόφιμα και άλλες προμήθειες ύστερα από εντολές των αρχών. Τοπικοί αξιωματούχοι επίσης ελπίζουν ότι η μαζική διενέργεια τεστ θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί το δράμα της Σανγκάης, όπου οι Αρχές περίμεναν για ένα μήνα ενώ τα κρούσματα αυξάνονταν πριν δώσουν εντολή για μαζικά τεστ.