Ο προσωπάρχης του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι «ξεκίνησε η δεύτερη φάση του πολέμου», αναφερόμενος στη νέα επίθεση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του απηχούν την τοποθέτηση κορυφαίου ουκρανού αξιωματούχου, ο οποίος ανέφερε νωρίτερα ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει από το πρωί μια νέα επίθεση.

«Πιστέψτε στον στρατό μας, είναι πολύ δυνατός» δήλωσε ο Αντρίι Γέρμακ, προσωπάρχης του προέδρου της Ουκρανίας, σε ανάρτησή του στο Telegram, διαβεβαιώνοντας τους συμπατριώτες του ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μπορούν να αποκρούσουν τους επιτιθέμενους.

Η Ρωσία ξεκίνησε τη νέα της επίθεση στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Κίεβο

Είχε προηγηθεί σήμερα αργά το απόγευμα η δήλωση ανώτατου αξιωματούχου ασφαλείας της Ουκρανίας, ότι η Ρωσία φαίνεται να έχει ξεκινήσει την αναμενόμενη νέα της επίθεση στην ανατολική Ουκρανία.

«Σήμερα το πρωί, σχεδόν σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή των περιοχών του Ντονέτσκ, του Λουχάνσκ και του Χάρκοβο, οι κατακτητές προσπάθησαν να διαρρήξουν τις άμυνές μας», δήλωσε ο Ολέξι Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν μέσω τηλεόρασης.

«Ξεκίνησαν την προσπάθειά τους να εκκινήσουν την ενεργητική φάση σήμερα το πρωί», είπε.